40 dkg lencse
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
0.5 db citrom (leve és reszelt héja)
175 g tejföl
3 ek napraforgó olaj
1 evőkanál finomliszt
1 teáskanál fűszerpaprika (elhagyható)
só ízlés szerint
1 l sonkalé
A lencsét átmossuk, hozzáadjuk a babérlevelet, az egészben hagyott hagymát, a zúzott fokhagymát, és 1 l sonkalé plusz víz keverékében, ha nincs, csak sós vízben, lassú tűzön megfőzzük.
Ha kész, a hagymát kivesszük, és botmixerrel pépesítve visszatesszük a főzelékbe.
Az olajból és a lisztből rántást készítünk. Ekkor tesszük hozzá a pirospaprikát is (persze csak ha akarunk bele), de ez nem fontos. Berántjuk a főzeléket.
Hozzákeverjük a tejfölt, fél citrom reszelt héját, és jól összeforraljuk az egészet.
A tűzről levéve kevés citromlével ízesítjük.
A kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk és laskára vágjuk. Beletesszük egy nagy lábosba, félig felöntjük vízzel. A burgonyákat meghámozzuk, me...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMegpucoljuk a burgonyát, kockázzuk, és feltesszük főni kevés vízben. Amíg fő, a salátát leveleire szedjük, nagyon alaposan megmossuk. Amikor a krumpli puha, hozzáadjuk a leveleke...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAlaposan megmostam a mángoldot, majd a levelei zöld részét letéptem úgy, hogy a középső, erősebb szárrész egyben maradjon az alsó szárral. A nedves leveleket egy wokba dobtam, és l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borsót annyi vízben, ami éppen ellepi, és 1 ek. cukorral, illetve 1 ek. ételízesítővel puhára főzzük. A tejet simára keverjük a liszttel, hozzáadjuk a borsóhoz, jól elkeverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű