3 ek. kókuszolaj
1 fej kelkáposzta
3-4 db közepes édesburgonya
1 ek. pirospaprika
6 kisebb gerezd fokhagyma
só, bors, egész köménymag
Vágd kockára a megmosott kelkáposzta leveleket úgy, hogy közben vágd ki a torzsáját. Az édeskrumplikat pucold meg, majd vágd negyedelt szeletekre. Egy jó nagy lábost vegyél elő és először melegítsd fel a 3 evőkanál kókuszolajat, majd húzd le a tűzről és keverd el benne a pirospaprikát is és dobd bele a felkockázott kelképoszta leveleket és édesburgonyát is, öntsd fel tetszés szerinti vízzel (ne sokkal, mert ebbe most nem teszünk semmiféle rántást, sűrítést) és tedd vissza melegedni a tűzre. Ha már kezd megpuhulni, akkor rakd hozzá a fűszereket is: ízlés szerint sót, borsot, egész köménymagot és fokhagymaprésen keresztül a fokhagymákat is.
A lencsét hideg vízzel alaposan leöblítjük, majd annyi vízben tesszük fel főni, amennyi 1-2 ujjnyira ellepi (ezt a vízmennyiséget nagyjából felszívja, mire megfő). Sózzuk, hozzáadj...
Elkészítési idő:1. Egy edényben összeolvasztok 1 ek vajat 3 ek olajjal. Ráborítom a hagymát, finoman sózom, 3-4 perc alatt megpárolom. 2. Rászerelem a fokhagymát és a gyömbért, további 1 percig p...
Elkészítési idő:Elkészítése: A sárgaborsót megmossuk, majd sós vízbe feltesszük főni. Amikor a sárgaborsó megpuhult belekavarjuk a tejfölt. A tükörtojásokat megsütjük, szív alakúra kiszúrjuk...
Elkészítési idő: