Családireceptkönyv.hu

Kelkáposzta főzelék (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 ek. kókuszolaj
1 fej kelkáposzta
3-4 db közepes édesburgonya
1 ek. pirospaprika
6 kisebb gerezd fokhagyma
só, bors, egész köménymag

Elkészítés:


Vágd kockára a megmosott kelkáposzta leveleket úgy, hogy közben vágd ki a torzsáját. Az édeskrumplikat pucold meg, majd vágd negyedelt szeletekre. Egy jó nagy lábost vegyél elő és először melegítsd fel a 3 evőkanál kókuszolajat, majd húzd le a tűzről és keverd el benne a pirospaprikát is és dobd bele a felkockázott kelképoszta leveleket és édesburgonyát is, öntsd fel tetszés szerinti vízzel (ne sokkal, mert ebbe most nem teszünk semmiféle rántást, sűrítést) és tedd vissza melegedni a tűzre. Ha már kezd megpuhulni, akkor rakd hozzá a fűszereket is: ízlés szerint sót, borsot, egész köménymagot és fokhagymaprésen keresztül a fokhagymákat is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kelkáposzta főzelék (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
PASZULYFŐZELÉK SÜLT SZALLONÁVAL
PASZULYFŐZELÉK SÜLT SZALLONÁVAL

A paszulyt puhara fozzuk Rántást keszitunk a lisztbol , es az olajbol...ne legyen nagyon barna Levesszuk a tuzrol es hozzatesszuk a piros paprikat, a paradicsompasztát, es csomom...

Elkészítési idő: 2 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Vivien
Zöldborsófőzelék
Zöldborsófőzelék

A borsót az olajon kicsit megfuttatjuk, a mirelitet felengedés nélkül, ez pár perc. Megszórjuk két evőkanál liszttel, és felöntjük a tejjel. Összeforraljuk, ízlés szerint édesítjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kefíres-tejfölös tökfőzelék
Kefíres-tejfölös tökfőzelék

A tököt megpucoljuk, magházát kivájjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük (fagyasztott tökből készítvén kiengedjük a tököt). Lesózzuk, és állni hagyjuk (fagyasztott töknél csak fő...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Spenót
Spenót

A lisztből és olajból rántást keverünk. A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomóval áttörjük, és a rántásba tesszük. Jól összekavarjuk, majd felöntjük 3 dl tejjel. Jól kikav...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk