1 kg gyalult tök
1 kis fej hagyma
tejsavó, tejföl (a túró készítésből maradt)
kevés liszt
olaj
só, bors, pirospaprika
1 csokor kapor
A hagymát apróra vágom, olajon megpirítom, megszórom pirospaprikával, hogy egy kis szint adjak a főzeléknek, rádobom a gyalult tököt és felöntöm tejsavóval, hogy ellepje. Megsózom, borsozom, puhára párolom. A tejfölt kikeverem a liszttel, beleszórom az apróra vágott kaprot és behabarom a tökfőzeléket.
(Szoktam készíteni pörkölt alapra is, hagyma, paprika paradicsom összevágom, olajon megpirítom és felöntöm tejjel és abban párolom meg a tököt, a többi ugyanaz, mint a fenti recept).
1. A száraz sárgaborsót előző nap átmossuk, majd háromszoros mennyiségű vízben beáztatjuk minimum egy éjszakára. 2. Másnap leöntjük róla a vizet. 3. A vöröshagymát felkockázzuk é...
Elkészítési idő: 70 - 80 perc Nehézség: KönnyűA zöldborsót átmossuk, ha frisset használunk, akkor kifejtjük. Nagyon kevés vízzel feltesszük párolni, ízesítjük, és aprított petrezselymet is adunk hozzá. Ha megpuhult, és a víz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát külső leveleitől megfosztjuk, laskára vágjuk. A hagymát felkockázzuk. A káposztát a hagymával együtt egy kevés vízben feltesszük főni, hozzáöntjük a paradicsomlét, só...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz előző este beáztatott lencsét átmossuk és a vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát, sót, borsot, babérlevelet, füstös kockát és lassú lángon addig főzz...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű