Családireceptkönyv.hu

Magyaros zöldborsófőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg zöldborsó (mirelit vagy friss, tisztított állapotban mérve)
1/2 evőkanál étolaj
1 evőkanál liszt
1 teáskanál pirospaprika
1 kisebb csokor petrezselyem
só, cukor ízlés szerint
1,5 evőkanál tejföl
víz
+ tej, ha szükséges a végén higítani

Elkészítés:


Tehát az olajat felhevítettem egy lábasban, rádobtam a borsót, átkevertem és fedő alatt néhány percig pároltam. Ez után megszórtam liszttel és kevergetve kissé megpirítottam rajta. Jöhetett a pirospaprika, kb. fél perc alatt átforgattam az egészet. Majd felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven ellepje a borsót. Lefedtem és közepes lángon hagytam puhulni. Negyed óra múlva a megdagadt liszt- és pirospaprika miatt már egészen besűrűsödött, valamint a borsó is megpuhult. Ekkor belekevertem a tejfölt, ízesítettem sóval, pici cukorral és hozzáadtam az apróra vágott petrezselymet. Ha túl sűrű, tejjel szoktam beállítani megfelelő állagúra.

Magyaros zöldborsófőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Magyaros zöldborsófőzelék
Magyaros zöldborsófőzelék

Tehát az olajat felhevítettem egy lábasban, rádobtam a borsót, átkevertem és fedő alatt néhány percig pároltam. Ez után megszórtam liszttel és kevergetve kissé megpirítottam rajta....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Paradicsomos burgonyafőzelék
Paradicsomos burgonyafőzelék

A megtisztított, felkockázott vagy karikákra vágott burgonyát annyi hideg vízzel felöntjük, hogy ellepje és feltesszük főni. Amikor majdnem puhára főtt, kivesszük a főzővizéből és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvi
Kelkáposztafőzelék
Kelkáposztafőzelék

A kelkáposztát és a krumplit földarabolom, sós, vegetás vízben puhára főzöm. Megcsinálom a rántást, sok fokhagymát teszek bele, majd pirospaprikát. Végül belemerem a zöldséget, szü...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babgulyás krumplival
Babgulyás krumplival

A babot (én fehér babból készítem) előző este beáztatom. .A hagymát megdinsztelem az olajban hozzáadom az apróra vágott császárszalonnát felöntöm vízzel és puhára főzöm. A krum...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk