menu

Családireceptkönyv.hu

Magyaros zöldborsófőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg zöldborsó (mirelit vagy friss, tisztított állapotban mérve)
1/2 evőkanál étolaj
1 evőkanál liszt
1 teáskanál pirospaprika
1 kisebb csokor petrezselyem
só, cukor ízlés szerint
1,5 evőkanál tejföl
víz
+ tej, ha szükséges a végén higítani

Elkészítés:


Tehát az olajat felhevítettem egy lábasban, rádobtam a borsót, átkevertem és fedő alatt néhány percig pároltam. Ez után megszórtam liszttel és kevergetve kissé megpirítottam rajta. Jöhetett a pirospaprika, kb. fél perc alatt átforgattam az egészet. Majd felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven ellepje a borsót. Lefedtem és közepes lángon hagytam puhulni. Negyed óra múlva a megdagadt liszt- és pirospaprika miatt már egészen besűrűsödött, valamint a borsó is megpuhult. Ekkor belekevertem a tejfölt, ízesítettem sóval, pici cukorral és hozzáadtam az apróra vágott petrezselymet. Ha túl sűrű, tejjel szoktam beállítani megfelelő állagúra.

Magyaros zöldborsófőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás céklapüré babáknak
Almás céklapüré babáknak

A krumplit, céklát, almát megmossuk, meghámozzuk, majd újra megmossuk. A krumplit és a céklát felkarikázzuk, és tepsibe rakjuk. Kis vizet öntünk alá. Az almát külön tepsibe rakju...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Petrezselymes krumpli főzelék  húsgombóccal
Petrezselymes krumpli főzelék húsgombóccal

A burgonyát annyi sós vízben teszem fel hogy ellepje, hozzáadom a babérlevelet is majd puhára főzöm . A petrezselymet már előzőleg megmostam ,amikor leszedtem . Forró vízbe bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tökfőzelék
Tökfőzelék

A tököt sózzuk, hagyjuk kb. 10 percet állni majd kinyomkodjuk. A vöröshagymát és a kaprot apróra vágjuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, rászórjuk a lisztet és világos rántást...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sóska
Sóska

A sóskát alaposan átmossuk, a szárát (nem csak ami a levélen túllóg!) eltávolítjuk. Jól lecsepegtetjük. Az olajat megforrósítjuk, rádobjuk a sóskát, és addig fonnyasztjuk, míg a l...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk