Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Magyaros zöldborsófőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg zöldborsó (mirelit vagy friss, tisztított állapotban mérve)
1/2 evőkanál étolaj
1 evőkanál liszt
1 teáskanál pirospaprika
1 kisebb csokor petrezselyem
só, cukor ízlés szerint
1,5 evőkanál tejföl
víz
+ tej, ha szükséges a végén higítani

Elkészítés:


Tehát az olajat felhevítettem egy lábasban, rádobtam a borsót, átkevertem és fedő alatt néhány percig pároltam. Ez után megszórtam liszttel és kevergetve kissé megpirítottam rajta. Jöhetett a pirospaprika, kb. fél perc alatt átforgattam az egészet. Majd felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven ellepje a borsót. Lefedtem és közepes lángon hagytam puhulni. Negyed óra múlva a megdagadt liszt- és pirospaprika miatt már egészen besűrűsödött, valamint a borsó is megpuhult. Ekkor belekevertem a tejfölt, ízesítettem sóval, pici cukorral és hozzáadtam az apróra vágott petrezselymet. Ha túl sűrű, tejjel szoktam beállítani megfelelő állagúra.

Magyaros zöldborsófőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
FELTÉT FŐZELÉKRE, LEPÉNY
FELTÉT FŐZELÉKRE, LEPÉNY

A hozzávalókat összekeverjük. Palacsintasütőben lassú tűzön sütjük fedő alatt. Jól pirítsuk meg.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Indiai lencsefőzelék
Indiai lencsefőzelék

A lencsét reggel (vagy előző este) háromszoros mennyiségű vízbe beáztatjuk. Főzés előtt leöntjük róla a vizet, és egy nagy lábasban friss vízzel öntjük fel, majd kb. 40 perc alatt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

A füstölt húst és a lencsét egy pár órára vízbe áztatjuk. A füstölt húst vízben megfőzzük. Ha megpuhult, kivesszük a vízből, kockákra vágjuk, és félretesszük. A levébe tesszük...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Finomfőzelék - OK
Finomfőzelék - OK

1. A zöldségeket megtisztítjuk és egyforma kis kockákra vágjuk. 2. Kb. fél liter vízben, az ízesítőkkel puhára főzzük a sárga- és fehérrépát, majd a végén beletesszük a zöldbor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk