fél fej kelkáposzta
3-4 szem közepes krumpli
só,majoranna,pirospaprika
olaj
rétesliszt(kb 2 ek)
A káposztát és a krumplit összevágjuk, és annyi vízben amennyi pont ellepi, feltesszük főzni(én kuktában szoktam). Hozzáadjuk a sót és a majorannát is. Közben rántást készítünk (az olajban kicsit megbarnítjuk a lisztet.majd a tűzről levéve megpaprikázzuk. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a megfőtt káposztát. Összeforraljuk,és kész.
Forró rántást hideg vízzel, hideg rántást forró vízzel öntjük fel,hogy ne legyen csomós.
Egy edényben jól összedolgozom a darált húst a zöld fokhagyma szárral , a rizzsel, sóval, borssal, pirospaprikával , kis apróra vágott zöld kaporral ,1 db tojás,1 ek. liszt .A ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiol rózsákat felteszem főni, párolódni annyi vízben, hogy csak félig lepje el. Fűszerezem. Ha már majdnem kész kiszedem kb. az 1/3-át és a joghurttal együtt összeturmixolom,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJól melegíts fel egy mély serpenyőt. Öntsd az olajat a forró edénybe, majd a burgonyát, a hagymát és a sót. Keverd össze alaposan, majd dinszteld, míg a krumpli nem válik opálossá...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: NehézA megpucolt, megmosott krumplit karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük. Az olajból a liszttel rántást készítünk, megszórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű