30 dkg lencse
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db erőleveskocka
só, bors, babérlevél
1 kis doboz tejföl
1 ek.mustár
2-3 tk. liszt
1 tk pirospaprika
1 tk ecet
A lencsét kicsit beáztatjuk.
Feltesszük főzni, beletesszük egészben a hagymát, fokhagyma gerezdeket, babérlevelet, erőleveskockát, sót..
Közben a tejfölt összekeverjük a mustárral, liszttel, pirospaprikával, ecettel.
Ha megfőtt a lencse behabarjuk , összeforraljuk és ha kell még fűszerezzük.
Sült virslivel, füstölt sült hússal tálalhatjuk.
A vízre figyeljünk, mert nagyon szereti, töltsünk utána, ha kell.
A vöröslencsét és a nagyobb darabokra vágott sárgarépát a vöröshagymával és a fokhagymával annyi vízben tettem fel főni, ami 1-2 ujjnyira ellepi. A vízbe tettem néhány babérlevelet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelkáposztának a külső leveleit le szedem, a torzsáját ki vágom. A káposztát laskára vágom. A krumplit megpucolom, majd kockákra vágom. Hideg vízben teszem fel főni. A víz kb.3/...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézAz olajat egy két-három literes lábosban, közepes lángon felmelegítek. Rászórom a hagymát, finoman sózom és 4-5 percig folyamatosan kevergetve puhára párolom. Ráreszelem a fokh...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűA mirelit parajt kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük. Ha friss, a leveleket alaposan megmossuk, többször váltott vízben. A levél középső erét lehúzzuk. Lábasba tesszük a spenótot és egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű