30 dkg lencse
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db erőleveskocka
só, bors, babérlevél
1 kis doboz tejföl
1 ek.mustár
2-3 tk. liszt
1 tk pirospaprika
1 tk ecet
A lencsét kicsit beáztatjuk.
Feltesszük főzni, beletesszük egészben a hagymát, fokhagyma gerezdeket, babérlevelet, erőleveskockát, sót..
Közben a tejfölt összekeverjük a mustárral, liszttel, pirospaprikával, ecettel.
Ha megfőtt a lencse behabarjuk , összeforraljuk és ha kell még fűszerezzük.
Sült virslivel, füstölt sült hússal tálalhatjuk.
A vízre figyeljünk, mert nagyon szereti, töltsünk utána, ha kell.
A hagymát és petrezselymet apróra vágom és kevés olajjal megdinsztelem beleteszem a kukoricát felöntöm kicsi vízzel és puhára főzöm. Közben elkészítem a habarást (eresztéket),...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A főzelék: A babot minimum 4 órára beáztatjuk, majd ebben a vízben feltesszük főni a babérlevéllel. Mikor már majdnem puha a bab, beletesszük a sót, borsot, fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCukkinit megpucolom legyalulom,a vöröshagymát felkockázom zsíron dinsztelem hozzáadom a f.piros paprikát és a többi fűszereket felöntöm vízzel belerakom a gyalult cukkinit apróra v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelkáposztának a külső leveleit le szedem, a torzsáját ki vágom. A káposztát laskára vágom. A krumplit megpucolom, majd kockákra vágom. Hideg vízben teszem fel főni. A víz kb.3/...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz