40 dkg bab (konzerv)
1 vöröshagyma
2 paprika
15 dkg szalonna
2 sárgarépa1 teáskanál őrölt pirospaprika
2 evőkanál paradicsompüré
csipetnyi csili
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj
A szalonnát felaprítjuk és kisütjük a zsírját. A szalonnadarabokat kiszedjük és a zsírban megpirítjuk a felaprított hagymát és a paprikát. A répát is apróra vagdossuk, hozzákeverjük és pár percig pirítjuk, majd fűszerezzük. A paradicsompürét kevés vízben elkeverjük és ráöntjük, felforraljuk. A babot leszűrjük, hozzáadjuk, visszatesszük a szalonnadarabokat is, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet. Ha szükséges még egy kevés vizet öntünk alá, de nem kell teljesen ellepnie, hogy jó sűrű legyen. Pár perc alatt készre főzzük. Sült kolbásszal kínáljuk.
A karfiolt megpucolom, rózsáira szedem, és a kókuszolajon egy picit megpirítom. Annyi tisztított vízzel öntöm fel, amennyi éppen ellepi. Lassú tűzön, fedő alatt, forrástól számít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A vajat megolvasztjuk, beletesszük a legyalult tököt és átkeverjük. Picit sózzuk, hozzáadjuk egészben a hagymát és lefedjük, puhára pároljuk. Néha megkeverjük. M...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPici olajra ráöntöm a mirelit borsót, meg körülbelül 1 dl vizet, és elkezdem kiolvasztani/párolni. Amikor puha, sózom, picit cukrozom. Kikeverek simára kb 4-ek. lisztet tejjel és r...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűÉtolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc. Ezután önt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű