1 kg krumpli (főzni való)
1 kisebb vagy fél fej nagyobb hagyma reszelve
2 ek. olaj
2 dl tejföl
1 ek. liszt
1 tk. só
1 ek. sűrített paradicsom (vagy 1 érett paradicsom apróra kockázva)
Fél zöldpaprika
1 csipet pirospaprika
1 csipet őrölt babérlevél
2-3 db egész babérlevél
Fél liter víz
1. Hámozd meg, mosd meg és vágd fel a krumplit. Hagyd hideg vízben.
2. Reszeld le a hagymát.
3. Közepes lángon dinszteld meg a hagymát az olajban, 2-3 perc alatt. Ne hagyd, hogy megégjen vagy megpiruljon.
4. Vedd le a tűzről, add hozzá a pirospaprikát és az őrölt babérlevelet. Keverd meg.
5. Add hozzá a krumplit, és keverd meg újra, hogy a burgonyákat bevonja a hagyma.
6. Tedd vissza a tűzre, és gyakran megkeverve pirítsd a saját zsírjában 1-2 percig.
7. Öntsd fel kb. fél liter vízzel (ez nem fogja teljesen ellepni a krumplit).
8. Add hozzá az egész babérlevelet, a sűrített paradicsomot és a paprikát.
9. Fedő alatt alacsony lángon főzd puhára a krumplit, kb. 15 perc alatt.
10. Egy tálban keverd össze a tejfölt és a lisztet. Adj hozzá egy merőkanálnyit a krumpli főzőlevéből, hogy kiegyenlítsd a hőt, és ezzel is keverd el.
11. Öntsd a tejfölös habarást a krumplira, és keverd el óvatosan, hogy ha lehet ne törjön össze.
12. Forrald fel, és főzd még 2 percig alacsony lángon, hogy a liszt elveszítse nyers ízét, és besűrítse a főzeléket.
Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, a paprikával meghintjük, és a megtisztított, 1-2 centis darabokra vágott zöldbabot beletéve, megsózzuk. Kevés vízzel, fedő alatt, kis lángon p...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA sóskát ha friss meg kell tisztítani, el kell távolítani a szárát és ha öreg, akkor a középső vastag eret is. Majd jól át kell mosni és kinyomkodni. Ha fagyasztott, akkor ki kell...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: NehézAz olaj, liszt és tej felhasználásával rántást készítek, majd a zöldborsót lével együtt hozzáteszem, és összefőzöm keverés mellett. Ha kemény a zöldborsó akkor előfőzöm. Másképp:...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű