-250 g lencse (szárazon)
- füstölt szalonnabőr
-1 fej hagyma
- babérlevél
-kevés mustár
- cukor
- só
A rántáshoz:
-olaj
-1 kanál lisz
- Virsli
Az előre beáztatott lencsét odatesszük főni beleteszünk pár darab füstölt szalonnabőrt, majd babérlevelet, a hagymát, és sót adunk hozzá.
Fedő alatt puhára főzzük. Mikor kész a lencsénk, még a tűzön hagyjuk, elkészítjük a rántást.
A rántást hozzákeverjük a forrásban lévő lencséhez. Egyet forralunk rajta, majd ízlés szerint adunk hozzá sót, cukrot, mustárt, , és kevés ecetet.
Virsliből csigákat készitettem megsüttem és azzal tálaltam
A tököt meghámozom, és közepesen vastag szálúra gyalulom. Sózom és hagyom állni, mig a levét ki nem engedi, majd a levétől kinyomkodva egy lábasban felteszem főni annyi vizzel, ho...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűA káposztát külső leveleitől megfosztjuk,laskára vágjuk. A hagymát felkockázzuk. A káposztát a hagymával együtt egy kevés vízben feltesszük főni, hozzáöntjük a paradicsomlét,sózz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatjuk. A beáztatott babot és a füstölt oldalast kb 1,5 liter vízben feltesszük főni. Beleteszünk 1 fej vöröshagymát egészben, amit később, m...
Elkészítési idő: 155 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat feltesszük főni 1/4 arányban a vízzel. Miután a lencse megpuhult, berántjuk ízlés szerint.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű