-250 g lencse (szárazon)
- füstölt szalonnabőr
-1 fej hagyma
- babérlevél
-kevés mustár
- cukor
- só
A rántáshoz:
-olaj
-1 kanál lisz
- Virsli
Az előre beáztatott lencsét odatesszük főni beleteszünk pár darab füstölt szalonnabőrt, majd babérlevelet, a hagymát, és sót adunk hozzá.
Fedő alatt puhára főzzük. Mikor kész a lencsénk, még a tűzön hagyjuk, elkészítjük a rántást.
A rántást hozzákeverjük a forrásban lévő lencséhez. Egyet forralunk rajta, majd ízlés szerint adunk hozzá sót, cukrot, mustárt, , és kevés ecetet.
Virsliből csigákat készitettem megsüttem és azzal tálaltam
Világos rántást készítünk melyet felerresztünk a paradicsommal. Sóval, cukorral ízesítjük, majd jól felforraljuk. Párolt hússal és főtt burgonyával tálaljuk.
Elkészítési idő:A tököt lereszelem, besózom, majd kinyomkodom. Kaprot is teszek rá. Egy kis hagymát feldarabolok, zsiradékban megpirítom, majd ráteszem a paprikát. Belerakom a tököt, vegetával íze...
Elkészítési idő: 1 óraEgy 2-3 literes lábosban, közepes lángon összemelgítem az egy ek vajat az olajjal. Rászórom a hagymát, finoman sózom és 3-4 percig kevergetve párolom. Egy kanál alaplével meglocsol...
Elkészítési idő:Ha friss zöldségből és zöldborsóból akarunk finomfőzeléket készíteni, körülbelül 25 dkg karottát, ugyanannyi fejtett zöldborsót és karalábét használjunk fel hozzá. A zöldséget és a...
Elkészítési idő: