Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zöldborsófőzelék bazsalikomos pulykagombóccal


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


zöldborsófőzelék (2 adag):

300 g zöldborsó (szezonban válasszunk frisset)
1 dl víz

1 tk. xilit
1 csomó petrezselyemzöld
2 ek. főzőtejszín

a bazsalikomos pulykagombócból jóval többet (kb. 4 adagot) készítettem, mert magában is nagyon jó, vagy tésztához is fel lehet használni.

500 g darált pulyka alsócomb
1 kisebb vöröshagyma
olívaolaj vagy kókuszzsír
6-8 db friss bazsalikomlevél

őrölt fekete bors

Elkészítés:


1. A zöldborsót kevés sós vízben puhára pároljuk egy kevés xilit hozzáadásával.

2. A felét átszedjük egy turmixgépe vagy aprítógépbe, és pépesítjük.

A pépet visszaöntjük a maradék zöldborsóhoz. Tejszínt adunk hozzá és az egészet átforraljuk.
Finomra vágott petrezselymet keverünk bele.

Bazsalikomos pulykagombóc

1. A petrezselymet finomra vágjuk.

A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olívaolajon vagy kókuszzsíron üvegesre pároljuk.

2. Összekeverjük a darált húst az előkészített hagymával, a finomra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal és a finomra vágott bazsalikommal. Kezünkkel kisméretű gombócokat formázunk belőle.

3. Egy fedeles serpenyőben kevés olívaolajat vagy kókuszzsírt melegítünk, beletesszük a gombócokat és közepes hőfokon 5 percig sütjük úgy, hogy közben kevergetjük. Ezután kb. 1 dl vizet öntünk alá, lefedjük és puhára pároljuk.

Nemcsak főzelékekhez nagyon finom, hanem fogyasztatjuk tészta ételekhez is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ebédre!!

Zöldborsófőzelék  bazsalikomos pulykagombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás salátafőzelék babáknak
Almás salátafőzelék babáknak

A saláta leveleit egyesével alaposan megmossuk, és kisebb darabokra tépkedjük. A krumplit hámozzuk, felkockázzuk. Párolóbetétben egymás után készítjük el a zöldségeket: a krumpli...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lin
Tökfőzelék
Tökfőzelék

A tököt megmossuk, meghámozzuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát legyaluljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, összevagdaljuk. A...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tibor
Krumplifőzelék
Krumplifőzelék

A krumplit megmossuk, megpucoljuk és tetszés szerint összevágjuk. Beöntjük egy közepes lábosba, meghintjük a csemege paprikával, sóval, borssal, betesszük a babérleveleket, majd fe...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tökfőzelék dédi féle
Tökfőzelék dédi féle

Gyalult tököt odateszem vízbe főni.(1 csapott kanál só). Amikor megfőtt a tök behabarom egy kis fejföllel, amibe teszek 3 ek. lisztet és pirospaprikát és vízzel higgítom. Beleke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk