Családireceptkönyv.hu

Zöldborsófőzelék bazsalikomos pulykagombóccal


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


zöldborsófőzelék (2 adag):

300 g zöldborsó (szezonban válasszunk frisset)
1 dl víz

1 tk. xilit
1 csomó petrezselyemzöld
2 ek. főzőtejszín

a bazsalikomos pulykagombócból jóval többet (kb. 4 adagot) készítettem, mert magában is nagyon jó, vagy tésztához is fel lehet használni.

500 g darált pulyka alsócomb
1 kisebb vöröshagyma
olívaolaj vagy kókuszzsír
6-8 db friss bazsalikomlevél

őrölt fekete bors

Elkészítés:


1. A zöldborsót kevés sós vízben puhára pároljuk egy kevés xilit hozzáadásával.

2. A felét átszedjük egy turmixgépe vagy aprítógépbe, és pépesítjük.

A pépet visszaöntjük a maradék zöldborsóhoz. Tejszínt adunk hozzá és az egészet átforraljuk.
Finomra vágott petrezselymet keverünk bele.

Bazsalikomos pulykagombóc

1. A petrezselymet finomra vágjuk.

A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olívaolajon vagy kókuszzsíron üvegesre pároljuk.

2. Összekeverjük a darált húst az előkészített hagymával, a finomra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal és a finomra vágott bazsalikommal. Kezünkkel kisméretű gombócokat formázunk belőle.

3. Egy fedeles serpenyőben kevés olívaolajat vagy kókuszzsírt melegítünk, beletesszük a gombócokat és közepes hőfokon 5 percig sütjük úgy, hogy közben kevergetjük. Ezután kb. 1 dl vizet öntünk alá, lefedjük és puhára pároljuk.

Nemcsak főzelékekhez nagyon finom, hanem fogyasztatjuk tészta ételekhez is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ebédre!!

Zöldborsófőzelék  bazsalikomos pulykagombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Spenót
Spenót

A spenótot felforraljuk. Közben az olajból és a lisztből rántást készítünk. Belenyomjuk a fokhagymát, elkeverjük a rántásban, és pár pillanatig pirítjuk. Ezután azonnal felhigítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emőke
Répafőzelék
Répafőzelék

Megtisztítjuk és lereszeljük a sárgarépát. Hozzáadunk egy evőkanál vizet és az olajon puhára pároljuk. A tűzről levéve rászórjuk a lisztet, jól összekeverjük, majd a tejjel és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anett
Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

1. Beáztatjuk a lencsét, majd feltesszük főni, a babérlevéllel együtt. Belerakhatunk szalonnát is főni, ha azt szeretnénk. 2. Zsírból és a lisztből rántást készítünk a tűzhelyen,...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Kelkáposzta főzelék
Kelkáposzta főzelék

- A kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk és laskára vágjuk. - Beletesszük egy nagy lábosba, felöntjük vízzel, de csak félig kb. - A bu...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk