50 deka tisztított száraz lencse
2 darab babérlevél
só
1 közepes vöröshagyma
2 deci tejföl
1 kanál liszt
tárkony ízlés szerint
1 deci olaj
3 kanál liszt
pirospaprikaSült sonka szeletek
A lencsét kiválogatom hideg vízben többször átmosom és előző este beáztatom.Másnap az áztatott vizet leöntöm újból feltöltöm vízzel sót teszek bele babérlevelet, és ízlés szerint tárkonyt.
Amikor a lencse már puhára főtt akkor az olajból lisztből vöröshagymából elkészítem a pirospaprikás rántást Amivel a lencsét berántom.
A tejföllel és a kanál liszttel behabarom
Sűlt sonkacsíkokkal fogyasztottuk
Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc. Ezután öntsük...
Elkészítési idő:A hagymát a zsírral vagy étolajjal megfonnyasztom, beleteszek egy kiskanál összevágott petrezselymet, pár pillanatig együtt sütöm, azután hozzáadom a vágott zöldbabot és annyi vize...
Elkészítési idő:A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Beledobjuk a babérlevelet, borssal, sóval, delikáttal ízesítjük (ízlés szerint)...
Elkészítési idő: