4 adag fött apró makaróni
5 ek olaj (én repceolajat használok)
5 ek liszt
1 dl fözötejszín
3 dl tej
só, bors, 2 csipet örölt szerecsendió
Melegítsd fel az olajat, szitáld bele a lisztet és készíta egy rántást. Öntsd bele a tejet és keverd csomómentesre, majd add hozzá a tejszínt. Füszerezd tetszés szerint és forgasd bele a fött makarónit.
A kelkáposzta külső levelét levesszük, majd a fejet ketté vágjuk. Kivesszük belőle a torzsát, majd ujjnyi vékony csíkokra szeleteljük. szűrőbe téve átmossuk, aztán egy lábosba tess...
Elkészítési idő: 35 percA zöldborsót főni tesszük, annyi vizzel amennyi csak ellepi. Amikor puha,akkor hozzatesszük a margarint, es elkeverjük ameddig elolvad. A lisztet a tejjel csomomentesre keverjük,...
Elkészítési idő: 30 percA lencsét 6-8 órával a főzés előtt áztassuk be. Öntsük le a levét és tegyük egy edénybe. A hagymát kockázzuk fel, és keverjük a lencséhez. Öntsük fel annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjny...
Elkészítési idő: 1 óraA zöldbabot feltesszük főni sós vízben és az erőleves kockával.Beletesszük az egész hagymát és fokhagymát is. Közben elkészítjük a habarást: a tejfölbe tesszük a lisztet, ecetet,...
Elkészítési idő: 30 perc