Szárazfuszulyka 500 gr.
füstölt hús 200 gr.
2-3 hagyma
1 kissebb sárga répa
1 paprika
1 babér levél
so,bors,csombort szaraz,oregano szaraz (csipetnyi mindenbol)
paradicsom paszta
zöld kapor
a fuszulykát mefözzük külön
a hagymat aprora vagjuk,megdinszteljuk,a sarga repat lereszljuk es mindebt rendre beleteszunk,egy jo tokanyt csinalunk,amikort megfott minden,a fuszulykat kanalankentbeletesszuk es meg teszunk bele egy kanal paradicsom pasztat is,a vegen zold kaporral izesitjuk
-----
-40 dkg lencsét előző este beáztatni, -másnap tiszta vízben feltenni főni, babérlevél, só, vegeta bele, -Rántás: zsiradék, liszt, sötétre, diónyi vöröshagyma, pirospaprika, víz...
Elkészítési idő:Annyi vízzel föltenni főni, ami éppen ellepi. Ha megfő, rántás.
Elkészítési idő:A zöldbabot megtisztítjuk, végeit eltávolítjuk és 2-3 cm-es darabokra vágjuk, megmossuk. Kb. 1-1,5 l vízben feltesszük főni. Ízesítjük sóval, babérlevéllel, és beletesszük a zúzott...
Elkészítési idő:A lencsét alaposan megmossuk, átválogatjuk, hideg vízben 8 órát áztatjuk. A csíkokra vágott hagymát és a szalonnát olajban üvegesre pároljuk, pirospaprikázzuk, majd felöntjük vízz...
Elkészítési idő: 30 perc