1 kg zöldorsó (zsenge mirelit is lehet)
liszt és
1 púpos evőkanál kacsa vagy liba zsír a rántáshoz
só
kis csokor apróra vágott petrezselyem
őrölt bors
A zöld borsót kb.15 perc alatt megfőzzük annyi vízben,hogy csak ellepje a víz.Ízlés szerint sózzuk.
Közben világos zsemleszínű rántást készítek a kacsazsírból és a lisztből.Hideg vízzel felöntöm.Kb 1 dl-el.Jól elkevergetem,és a megfőtt borsóhoz kevergetem.Nehogy csomős legyen keverjük amíg be nem dagad.
Kevés borsot és a vágott petrezselymet a végén keverem bele,amivel már csak egyet rottyantom és kész.
Sült virslivel,tükörtojással,rántott hússal,bármivel tálalhatjuk.
A zöldbabot feltesszük főni a babérlevéllel, sóval és annyi vízzel ami ellepi. A lisztből és olajból világos színű rántást készítünk, melybe beleaprítjuk a fokhagymát is. Ha kész a...
Elkészítési idő:A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk. A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk. A káposztát egy nagy fazékba tesszük, felö...
Elkészítési idő:A krumplit pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint sózzuk, ízesítsük ételízesítővel, majd tegyük bele a babérlevelet is. Addig...
Elkészítési idő:A borsót átöblítjük, konyharuhán leszárítjuk. A petrezselymet finomra vágjuk. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd rátesszük a borsót és kevergetve 2-3 percig dinszteljük...
Elkészítési idő: