- 1 csomag fagyasztott spenót, kiolvasztva,a levével együtt
- 6 dkg margarin
- 1 evőkanál liszt
- 4 gerezd fokhagyma préselve
- 4 dl tej
- 3 evőkanál tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 kévés kanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál só
- 2 db egész tojás felverve
A margarinon a liszttel rántást készítek, és bele teszem a fokhagymát.
A spenótot turmix gépben pépesítem a tejföllel, és a tejjel.
Amikor a rántás zsemle színű, bele öntöm a turmix tartalmát, és kézi habverővel alaposan elkeverem, ízesítem sóval, borssal.
Ha felforrt, bele teszem a tejszínt, elkeverem, és a tűzről levéve,hozzá adom a felvert tojásokat.
Pár perces lassú hevítés után a főzelék besűrűsödik, és ezzel el is készült az étel.
A káposztát külső leveleitől megfosztjuk, laskára vágjuk. A hagymát felkockázzuk. A káposztát a hagymával együtt egy kevés vízben feltesszük főni, hozzáöntjük a par...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1 nagy fej vöröshagymát, és egy kisebb fej káposztát (kb 1 kg) felcsíkozok, majd az egészet felteszem fedő alatt főni annyi vízben, ami éppen ellepi. Kb fél óra, míg megpuhul. Ekko...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA karfiol rózsákat felteszem főni, párolódni annyi vízben, hogy csak félig lepje el. Fűszerezem. Ha már majdnem kész kiszedem kb. az 1/3-át és a joghurttal együtt összeturmixolom,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint felolvasztom beleteszem a lisztet. A tejjel csomómentesre keverve a tűzön a kívánt sűrűségűre keverem. Rakott krumpli önteténél kevesebb kell a mártásból jó sűrűre k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű