- 1 csomag fagyasztott spenót, kiolvasztva,a levével együtt
- 6 dkg margarin
- 1 evőkanál liszt
- 4 gerezd fokhagyma préselve
- 4 dl tej
- 3 evőkanál tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 kévés kanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál só
- 2 db egész tojás felverve
A margarinon a liszttel rántást készítek, és bele teszem a fokhagymát.
A spenótot turmix gépben pépesítem a tejföllel, és a tejjel.
Amikor a rántás zsemle színű, bele öntöm a turmix tartalmát, és kézi habverővel alaposan elkeverem, ízesítem sóval, borssal.
Ha felforrt, bele teszem a tejszínt, elkeverem, és a tűzről levéve,hozzá adom a felvert tojásokat.
Pár perces lassú hevítés után a főzelék besűrűsödik, és ezzel el is készült az étel.
A krumplit megtisztítjuk, megmossuk, karikákra vágjuk, és annyi hideg vízben, amennyi bőven ellepi, feltesszük főni. A hagymát meghámozzuk. A szárzellert és a petrezselymet megmoss...
Elkészítési idő:A hagymát apróra vágom, olajon megpirítom, megszórom pirospaprikával, hogy egy kis szint adjak a főzeléknek, rádobom a gyalult tököt és felöntöm tejsavóval, hogy ellepje. Megsózom,...
Elkészítési idő:A fedő nélküli edényben az olajon megdinszteljük a hagymát majd rátesszük a mirelit borsót és ezzel együtt pároljuk egy kicsit. Hozzáadjuk fűszereket, és a vizet. Beletesszük a hab...
Elkészítési idő: 1 óraA krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, fazékba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd babérlevelet, majoránnát és sót szórunk rá. Fedő alatt addig főzzük, amíg a krum...
Elkészítési idő: