40 dkg karalábé
3 dkg rizs
1 teáskanál napraforgó olaj
1 tk petrezselyem (apróra vágott)
A meghámozott és kis kockákra vágott karalábét puhára főzzük.
A megmosott rizst is egészen puhára megfőzzük -külön.
Összekeverjük, és pürésítjük/ villával összenyomkodjuk.
Főzőlével tetszés szerint hígítjuk.
Hozzáadjuk az olajat és a petrezselymet.
Feltét: reszelt sajt, csirkehús, pulykahús.
A megpucolt, megmosott krumplit karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük. Az olajból a liszttel rántást készítünk, megszórjuk a majoranná...
Elkészítési idő:1.. Felaprítjuk a hagymát, a krumplit és a zöldbab ötödét. 2. Vajon megpároljuk a zöldségeket majd néhány perc után egy kevés alaplével felöntjük, és fedő alatt tovább főzzük....
Elkészítési idő: 25 percA kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk. A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk. A káposztát egy nagy fazékba tessz...
Elkészítési idő:A sárgaborsót előző este hideg vízbe beáztatjuk. Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk. A beáztatott borsót és a füstölt oldalast kb. 1,5 l vízben feltesszük f...
Elkészítési idő: 140 perc