5-6 szem krumpli
víz
2 babérlevél
só
olaj
liszt
pirospaprika
A megpucolt krumplit felkockázzuk, lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje (+1 cm). Babérlevelet teszünk hozzá, megsózzuk, fedőt teszünk rá. Forrás után 10 percig főzzük. Egy edényben 1 ek olajat melegítünk. Teszünk hozzá egy fakanálnyi lisztet. Kevergetjük, míg meg nem barnul. Kevés pirospaprikával meghintjük és a krumplihoz keverjük.
A rebarbarát megpucoljuk, a vékony héját lehúzzuk és apró kockákra vágjuk. Feltesszük főni az áfonyával együtt annyi vízben ami ellepi, sót és cukrot adunk hozzá ízlés szerint. Van...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát szálasra vágjuk, olajon megdinszteljük, majd a liszttel rántást csinálunk belőle, kis pirospaprikát is hozzáadunk. Felengedjük vízzel, apránként, hogy ne legyen csomós. R...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockára vágom, az olajban megdinsztelem,e közben a paprikát 4 db.ra vágom, a paradicsomot kétfelé és beledobva , picit sózva még együtt párolom,kis lángon...kb.10 p...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű