5-6 szem krumpli
víz
2 babérlevél
só
olaj
liszt
pirospaprika
A megpucolt krumplit felkockázzuk, lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje (+1 cm). Babérlevelet teszünk hozzá, megsózzuk, fedőt teszünk rá. Forrás után 10 percig főzzük. Egy edényben 1 ek olajat melegítünk. Teszünk hozzá egy fakanálnyi lisztet. Kevergetjük, míg meg nem barnul. Kevés pirospaprikával meghintjük és a krumplihoz keverjük.
A kelkáposztát csíkokra vágjuk és átmossuk. A burgonyát kockákra vágjuk, majd szintén megmossuk. Egy nagy lábasba tesszük a káposztát és a burgonyát, hozzátesszük a fokhagymát és...
Elkészítési idő: 60Több vízben megmosom, majd odateszem főni, vigyázz mert, eléggé habzik először és bővebb vízben kell oda tenni főzni, mert hamar lekap. Ízesítem sóval, kevés ételízesítővel és törö...
Elkészítési idő:Kevés olajon a borsót megfuttatni, 1 ek. liszttel megszórni, egy kis vízzel felönteni majd 1/2 liter tejjel felfőzzük.
Elkészítési idő:Az olajban megdinsztelem a hagymát paprikát ezután beleteszem a borsót feltöltöm kevés vízzel ízesítem beleteszem a petrezselyemzöldet vagy zöld kaprot és puhára főzöm ,ha kevés...
Elkészítési idő: