5-6 szem krumpli
víz
2 babérlevél
só
olaj
liszt
pirospaprika
A megpucolt krumplit felkockázzuk, lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje (+1 cm). Babérlevelet teszünk hozzá, megsózzuk, fedőt teszünk rá. Forrás után 10 percig főzzük. Egy edényben 1 ek olajat melegítünk. Teszünk hozzá egy fakanálnyi lisztet. Kevergetjük, míg meg nem barnul. Kevés pirospaprikával meghintjük és a krumplihoz keverjük.
Előző este beáztatjuk a lencsét. Másnap leöntjük róla a vizet, és kb. 1,5-2 l vízben a babérlevéllel főni tesszük. Közben apróra vágjuk a vöröshagymát. Mikor ez kész, hozzákeverj...
Elkészítési idő: 40 percA zöld borsót kb.15 perc alatt megfőzzük annyi vízben,hogy csak ellepje a víz.Ízlés szerint sózzuk. Közben világos zsemleszínű rántást készítek a kacsazsírból és a lisztből.Hideg...
Elkészítési idő: 25 percA lencsét hideg vízzel alaposan leöblítjük, majd annyi vízben tesszük fel főni, amennyi 1-2 ujjnyira ellepi (ezt a vízmennyiséget nagyjából felszívja, mire megfő). Sózzuk, hozzáadj...
Elkészítési idő: