Családireceptkönyv.hu

Tejfölös zöldbabfőzelék rántott párizsi


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg. zsenge vajbab (tisztítva, darabolva),
3 db. babérlevél,
3 ek liszt,
3-4 ek olaj,
3 gerezd fokhagyma /zúzott/,
1 csokor petrezselyem aprítva,
3 dl tejföl,
1 kevés ecet,
1 kevés cukor.
Párizsi fél kg. saját ízlés szerint szeletelve, panírozva.
Liszt-tojás-prézli-olaj a sütéshez.

Elkészítés:


A megtisztított, feldarabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, beletesszük a babérlevelet, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
Közben a lisztből a zsiradékkal zsemleszínű rántást készítünk, és megdinszteljük benne a zúzott fokhagymát. A tűzről félrehúzzuk, megkeverjük, és azonnal hozzáadjuk a tejfölt. Kikeverjük vele a rántást, és fokozatosan hozzákeverünk kb. 2 dl hideg vizet . A rántást a forrásban lévő főzelékhez adjuk, majd újraforrásig kevergetjük.
Ezután lassú tűzön pár percig főzzük, közben ha szükséges megsózzuk és egy kevés ecettel és cukorral ízesítjük. Végül hozzáadjuk a felaprított petrezselymet.
Jó étvágyat kívánok.

Tejfölös zöldbabfőzelék rántott párizsi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bori
Zabpelyhes zöldborsófasírt
Zabpelyhes zöldborsófasírt

elkészítés 1. A borsót puhára főzzük, lecsepegtetjük és botmixerrel kissé pürésítjük (nem pépesre). 2. Hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojást, a felaprított vöröshagymát és a zúzott...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Fehér krumplifőzelék csurgatott tojással
Fehér krumplifőzelék csurgatott tojással

A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, fazékba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd babérlevelet, majoránnát és sót szórunk rá. Fedő alatt addig főzzük, amíg a krum...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyers vegán tökfőzelék
Nyers vegán tökfőzelék

A tököt meghámozzuk, hosszában négyfelé vágjuk, a középső magos részét kivágjuk, nem dobjuk ki, félretesszük. A tök húsát legyaluljuk, vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük. A félret...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás sárgaborsófőzelék
Fokhagymás sárgaborsófőzelék

1. A borsót átmossuk, pár órára beáztatjuk. Amikor már kissé megduzzadt, egy nagyobb lábasban feltesszük főni annyi vízzel, amennyi bőséggel ellepi. 2. Belenyomunk 3-4 gerezd fokh...

Elkészítési idő: 1 h
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk