1 kg. zsenge vajbab (tisztítva, darabolva),
3 db. babérlevél,
3 ek liszt,
3-4 ek olaj,
3 gerezd fokhagyma /zúzott/,
1 csokor petrezselyem aprítva,
3 dl tejföl,
1 kevés ecet,
1 kevés cukor.
Párizsi fél kg. saját ízlés szerint szeletelve, panírozva.
Liszt-tojás-prézli-olaj a sütéshez.
A megtisztított, feldarabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, beletesszük a babérlevelet, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
Közben a lisztből a zsiradékkal zsemleszínű rántást készítünk, és megdinszteljük benne a zúzott fokhagymát. A tűzről félrehúzzuk, megkeverjük, és azonnal hozzáadjuk a tejfölt. Kikeverjük vele a rántást, és fokozatosan hozzákeverünk kb. 2 dl hideg vizet . A rántást a forrásban lévő főzelékhez adjuk, majd újraforrásig kevergetjük.
Ezután lassú tűzön pár percig főzzük, közben ha szükséges megsózzuk és egy kevés ecettel és cukorral ízesítjük. Végül hozzáadjuk a felaprított petrezselymet.
Jó étvágyat kívánok.
A vajat megolvasztom és a borsot ráborítom, felöntöm a tejjel és megsózom. Mielőtt fel forna az olajból és a lisztből rántást készítek, hozzáöntöm a borsohoz, ráteszem a tetrezsel...
Elkészítési idő: 30 perA borsót az olajon megpároljuk, rászórjuk a finomra vágott petrezselymet és sóval ízesítjük Lehintjük liszttel és pirospaprikával, összeforgatjuk, majd felöntjük tejjel (körülbelü...
Elkészítési idő: 0.5 óraA megmosott, megtisztított zöldbabhüvelyeket rézsútosan vágva kb. 11/2-2 cm hosszúságú szeletekre daraboljuk. Annyi forrásban levő vízbe főzzük bele, a finomra vágott hagymával egy...
Elkészítési idő: