1 kg zöldbab
1 nagyobb fej hagyma
2-3 evőkanál kókuszzsír
1 cső zöldpaprika
2 közepes paradicsom, vagy 2 evőkanál házi paradicsompüré
2 teáskanál őrölt pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál ételízesítő vagy leveskocka
1 dl rizstejszín
2 evőkanál barnarizsliszt
1-2 evőkanál balzsamecet vagy citromlé - ízlés szerint
A zöldbabot megpucoljuk (levégezzük, leszálazzuk), és 2 cm-es darabokra szeljük.A hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük a kókuszzsíron (pirítjuk, majd egy pici vízzel felöntve fedő alatt dinszteljük).Amíg a hagyma dinsztelődik, addig apró kockákra vágjuk a paprikát és a paradicsomot, és hozzáadjuk a dinsztelődő hagymához. Ha csak paradicsompürénk van, akkor azt csak akkor adjuk hozzá, ha már megdinsztelődött a hagyma és a paprika. (Gyakorlatilag ezt nevezzük "pörkölt alap"-nak).Ha kész, akkor lehúzzuk a tűzről, és jól elkeverünk benne 2teáskanál őrölt csemege pirospaprikát.Mielőtt visszatennénk a tűzre, előtte beletesszük a felaprított zöldbabot, és felöntjük pont annyi tisztított vízzel, amennyi ellepi.Ha felforrt, akkor hozzáadom az ételízesítőtt vagy leveskockát , belenyomom fokhagymanyomóval a két gerezd fokhagymát, megízesítem balzsamecettel vagy citromlével, és puhára párolom.Ha kész, akkor behabarom rizstejszín és egy kevés tisztított víz elegyében elkevert rizsliszttel.
Falafelgolyóval, rizsfasírttal vagy bármilyen zöldségfasírttal tálalható.
A hagymát megpucoljuk olajon dinszteljük.A burgonyát pucoljuk meg karikázzuk fel.A hagymát fűszerezzük majd rakjuk rá a burgonyát és öntsük fel vízzel. A rántáshoz az olajat meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt megtisztítjuk, legyaluljuk, besózzuk, és egy fél órára állni hagyjuk. A kockára vágott hagymát olajon aranysárgára pirítjuk, rátesszük a levéből kinyomkodott tököt, és fed...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA spenótlevelet bő vízben alaposan megmossuk, majd kevés forrásban lévő vízben kb. 5 perc alatt megpároljuk. Ha kicsit hűlt, a vízzel együtt összeturmixoljuk. Az olajból és a lisz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tököt meghámozom, és közepesen vastag szálúra gyalulom. Sózom és hagyom állni, mig a levét ki nem engedi, majd a levétől kinyomkodva egy lábasban felteszem főni annyi vizzel, ho...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: Könnyű