1 kg zöldbab
1 nagyobb fej hagyma
2-3 evőkanál kókuszzsír
1 cső zöldpaprika
2 közepes paradicsom, vagy 2 evőkanál házi paradicsompüré
2 teáskanál őrölt pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál ételízesítő vagy leveskocka
1 dl rizstejszín
2 evőkanál barnarizsliszt
1-2 evőkanál balzsamecet vagy citromlé - ízlés szerint
A zöldbabot megpucoljuk (levégezzük, leszálazzuk), és 2 cm-es darabokra szeljük.A hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük a kókuszzsíron (pirítjuk, majd egy pici vízzel felöntve fedő alatt dinszteljük).Amíg a hagyma dinsztelődik, addig apró kockákra vágjuk a paprikát és a paradicsomot, és hozzáadjuk a dinsztelődő hagymához. Ha csak paradicsompürénk van, akkor azt csak akkor adjuk hozzá, ha már megdinsztelődött a hagyma és a paprika. (Gyakorlatilag ezt nevezzük "pörkölt alap"-nak).Ha kész, akkor lehúzzuk a tűzről, és jól elkeverünk benne 2teáskanál őrölt csemege pirospaprikát.Mielőtt visszatennénk a tűzre, előtte beletesszük a felaprított zöldbabot, és felöntjük pont annyi tisztított vízzel, amennyi ellepi.Ha felforrt, akkor hozzáadom az ételízesítőtt vagy leveskockát , belenyomom fokhagymanyomóval a két gerezd fokhagymát, megízesítem balzsamecettel vagy citromlével, és puhára párolom.Ha kész, akkor behabarom rizstejszín és egy kevés tisztított víz elegyében elkevert rizsliszttel.
Falafelgolyóval, rizsfasírttal vagy bármilyen zöldségfasírttal tálalható.
répákat hámozzuk meg, majd sréhen vágjuk 3-4 mm vastag karikákra. Az újhagyma zöldes részéből egy bő maroknyit vágjuk kisebb karikákra. Mehet bele a fehér részéből is. A vajon k...
Elkészítési idő:A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk. A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk. A káposztát egy nagy fazékba tessz...
Elkészítési idő:A gombát megpucoljuk, és felszeleteljük. A hagymát megdinszteljük az olajon, ráöntjük a gombát, és annyi vizet adunk hozzá, hogy épp ellepje. Tetszés szerint ízesitjük, és készre...
Elkészítési idő: 40 perchagyma+olaj--párolom+p.paprika+bab+víz+fűszer--puhára főzőm+krumpli+kolbász--ha kész besűrítem(tejfől+liszt)
Elkészítési idő: