2 marék lencse
víz
1 kis darab vöröshagyma
2 ek olaj
liszt
étkezési keményítő
A lencsét megmossuk és lábasba tesszük annyi vízbe, hogy bőven ellepje. Hozzátesszük a vöröshagymát. Gázra tesszük, amíg meg nem fő. Vizet öntünk hozzá. Miután megfőtt, egy edényben olajat melegítünk. 2 fakanálnyi lisztet pirítunk az olajon. Ha már világosbarna, belekeverjük a főzelékbe. (Ha nem sűrű, még egyszer megismételjük) Étkezési keményítőt vízben áztatunk, a főzelékbe öntjük.
karfiol+burgonya+só+vegeta--puhára főzőm+vajas tejfölös rántás.
Elkészítési idő:A cukkinit alaposan megmossuk és héjával együtt kb. 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk. Teflonbevonatú edényben a kevés olajon hirtelen átpirítjuk. Fedővel lefedve pár percig pároljuk a...
Elkészítési idő: 30 perc- A kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk és laskára vágjuk. - Beletesszük egy nagy lábosba, felöntjük vízzel, de csak félig kb. - A bu...
Elkészítési idő: 60 percHa friss spenótból készítem, akkor a spenótot megpucolom, megmosom és forrósban lévő vízben megfőzöm, de nem főzöm meg nagyon. A levéből egy keveset félre teszek. Egy nagy szelet...
Elkészítési idő: