Családireceptkönyv.hu

Rántottával rakott spenót


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg mirelit spenót,
4 tojás,
5 dkg reszelt sajt,
fokhagyma,
tej és liszt a rántáshoz,
só, bors.

Elkészítés:


1/2 kg mirelit spenótot (parajpürét) világosra pirított fokhagymával, törött borssal ízesített és tejjel feleresztett rántással (kis kanál liszttel) besűrítünk. 4 tojásból sűrű rántottát sütünk. Ezután kizsírozott tűzálló tálba tesszük a spenót felét, szétterítjük rajta a rántottát, beborítjuk a többi parajjal, tetejét megkenjük zsírral, megszórjuk reszelt sajttal és a sütőben átforrósítjuk.

Rántottával rakott spenót

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Spenót
Spenót

A spenót leveleit megtisztítom és alaposan megmosom. Vízbe felteszem főni, amikor megfőtt, leszűröm és hozzáadom a szintén puhára főzött burgonyát. A burgonyát külön főzöm, mert ha...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krémes spenótpüré
Krémes spenótpüré

A fagyasztott spenótot pici vizen alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk. Ha teljesen felengedett, aládobjuk a vajat, beleszórjuk a zsemlemorzsát, ráöntjük a tejszínt, és fűszerezzü...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pikáns zöldbabfőzelék
Pikáns zöldbabfőzelék

-A babot megpucoljuk,2-3 cm-es darabokra tördeljük tegyük fel kevés vízben főni( csak annyi víz, hogy ellepje) -. Ízesítsük Delikáttal és babérlevéllel. Főzzük kb. 10-12 percig, m...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sárgaborsó főzelék
Sárgaborsó főzelék

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk