1 nagy doboz zöldpaszuly konzerv
1 kis fej hagyma
2-3 dl. sűrű paradicsomlé
só , bors (ízlés szerint)
keves vegeta (elhagyhato)
olaj a hagyma parolasahoz
1 evőkanal liszt
A hagymat aprora vagom, es keves olajon uvegesre parolom.
Felontom keves vizzel, sozom,borsozom,vegetazom, es fozom addig ameddig a hagyma kicsit megpuhul... ez csak nehany perc.
Hozzaadom a zoldpaszulyt, es osszekeverem ovatosan.
A lisztet csomomentesre keverem keves vizzel, es a paradicsom levevel, es a paszulyhoz adom.
Nehany percig fozom, hogy besűrüsodjon.
Ha sűrünek talaljuk, akkor, potoljuk paradicsomlevel.
Megkostoljuk, es ha kell, akkor utana izesitjuk.
Izles szerint tehetunk bele citromlevet,cukrot.
En, szaritott zoldkaprot tettem hozza a vegen.
Fustolt kolbaszt sutottem melleje.
A lencsét 6-8 órával a főzés előtt áztassuk be. Öntsük le a levét és tegyük egy edénybe. A hagymát kockázzuk fel, és keverjük a lencséhez. Öntsük fel annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjny...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűLencsefőzelék 25 dkg lencse 1 kis fej vöröshagyma 1 evőkanál só 1 babérlevél 2 púpos evőkanál liszt 1-2 csepp ecet só, bors,, őrölt kömény 2 dl tejföl liszt A lencsét...
Elkészítési idő: 8 ÓRA Nehézség: Közepes1. Az kockára vágott krumplit felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet. Sózzuk. 2. Amíg a krumpli fő, elkészítjük a habarást. A tejfölben elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAnnyi vízzel föltenni főni, ami éppen ellepi. Ha megfő, rántás.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű