70 dkg édes káposzta
1 nagy doboz sűrített paradicsom
1 nagy fej apróra vágott vöröshagyma
citromlé (opcionális)
só, bors, köménymag, babérlevél ízlés szerint
A vékonyra gyalult, vagy szeletelt káposztát odatesszük főni a sűrített paradicsommal, egy kis vízzel, a fűszerekkel és egy egész hagymát is beleteszünk, hogy kicsit átvegye az ízét. Opcionálisan egy kis citromlevet is hozzá lehet adni, akkor nem lesz olyan kellemetlen szaga főzés közben.
Fedő alatt kb. 50 percig pároljuk.
A rizst megpárolom (1 bögre rizs, 2 bögre víz). Olajon felmelegítem, majd hozzáöntöm a 2 bögre vizet, sózom, és addig főzöm, míg a vizet beszívja, egy kevés maradhat rajta. Utána f...
Elkészítési idő: 1 óraA zöldborsót olajon puhára pároljuk, megszórjuk petrezselyem zölddel, sózzuk, cukrozzuk és felengedjük vízzel. A tejben csomómentesre keverjük a keményítőt, majd a főzelékhez adjuk...
Elkészítési idő: 1A burgonyát, az almát, és a zellert megmossuk, meghámozzuk, és az előfőzött, fagyasztott csirkemell kockával együtt feltesszük főni, annyi vízben, ami épp ellepi. Fűszerekkel ízes...
Elkészítési idő: 20 percA káposztát vékonyra szeleteljük. A hagymát finomra vágjuk. A káposztát sós, ételízesítős, köményes vízben feltesszük főn. Kb. fél órát főzzük, addig elkészítjük a rántást. A hagym...
Elkészítési idő: