70 dkg édes káposzta
1 nagy doboz sűrített paradicsom
1 nagy fej apróra vágott vöröshagyma
citromlé (opcionális)
só, bors, köménymag, babérlevél ízlés szerint
A vékonyra gyalult, vagy szeletelt káposztát odatesszük főni a sűrített paradicsommal, egy kis vízzel, a fűszerekkel és egy egész hagymát is beleteszünk, hogy kicsit átvegye az ízét. Opcionálisan egy kis citromlevet is hozzá lehet adni, akkor nem lesz olyan kellemetlen szaga főzés közben.
Fedő alatt kb. 50 percig pároljuk.
http://www.szer-etet.hu/paradicsomos_kaposzta_48
A lencsét hideg vízzel alaposan leöblítjük, majd annyi vízben tesszük fel főni, amennyi 1-2 ujjnyira ellepi (ezt a vízmennyiséget nagyjából felszívja, mire megfő). Sózzuk, hozzáadj...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA füstölt húst és a lencsét egy pár órára vízbe áztatjuk. A füstölt húst vízben megfőzzük. Ha megpuhult, kivesszük a vízből, kockákra vágjuk, és félretesszük. A levébe tesszük...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, majd megmossuk. A vöröshagymát felkockázzuk, majd olajon pirítani kezdjük. Ha üvegessé vált a hagyma, hozzáadjuk a burgonyát, elkeverjük. Só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKérdezd a gyarmati séfet!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű