70 dkg édes káposzta
1 nagy doboz sűrített paradicsom
1 nagy fej apróra vágott vöröshagyma
citromlé (opcionális)
só, bors, köménymag, babérlevél ízlés szerint
A vékonyra gyalult, vagy szeletelt káposztát odatesszük főni a sűrített paradicsommal, egy kis vízzel, a fűszerekkel és egy egész hagymát is beleteszünk, hogy kicsit átvegye az ízét. Opcionálisan egy kis citromlevet is hozzá lehet adni, akkor nem lesz olyan kellemetlen szaga főzés közben.
Fedő alatt kb. 50 percig pároljuk.
Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet és átkeverjük. Ne várjuk meg, míg a liszt elkezd pirulni, hanem tűzről lehúzva rakjuk bele a péppé zúzott fokhagymát és a parajpürét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelkáposztát és a krumplit földarabolom, sós, vegetás vízben puhára főzöm. Megcsinálom a rántást, sok fokhagymát teszek bele, majd pirospaprikát. Végül belemerem a zöldséget, szü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA rebarbarát megpucoljuk, a vékony héját lehúzzuk és apró kockákra vágjuk. Feltesszük főni az áfonyával együtt annyi vízben ami ellepi, sót és cukrot adunk hozzá ízlés szerint. Van...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kelkáposztát megmossuk, lecsöpögtetjük, torzsáját kivágjuk, leveleit ujjnyi vékony csíkokra szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a fokhagymát és a köménymagot teat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű