Lencsefőzelék
25 dkg lencse
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál só
1 babérlevél
2 púpos evőkanál liszt
1-2 csepp ecet
só, bors,, őrölt kömény
2 dl tejföl
liszt
Lencsefőzelék
25 dkg lencse
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál só
1 babérlevél
2 púpos evőkanál liszt
1-2 csepp ecet
só, bors,, őrölt kömény
2 dl tejföl
liszt
A lencsét 6-8 órával a főzés előtt áztassuk be. Öntsük le a levét és tegyük egy edénybe. A hagymát kockázzuk fel, és keverjük a lencséhez. Öntsük fel annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje. Adjuk hozzá az 1 evőkanál sót és a babérlevelet, és főzzük puhára közepes lángon.
Adjuk hozzá a liszttel elkevert tejfölt és az ecetet, forraljuk össze.
Én zúzapörkölttel készítettem, de ízlés szerint lehet, sült virslivel, fasírttal, füstölt hússal. ki mivel szereti.
-A babot megpucoljuk,2-3 cm-es darabokra tördeljük tegyük fel kevés vízben főni( csak annyi víz, hogy ellepje) -. Ízesítsük Delikáttal és babérlevéllel. Főzzük kb. 10-12 percig, m...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: NehézA borsót megtisztítjuk, megmossuk és feltesszük főzni. Ha puha, szitán áttörjük a borsót, finomra vágott hagymás rántással berántjuk, teszünk bele kevés sót és törött borsot.
Elkészítési idő: 1 öra Nehézség: KönnyűFelaprítottam a hagymát és a kaprot gondosan, hogy nagyobb darabok ne maradjanak. A gyalult tököt megmostam, és kifacsartam belőle a nedvességet. A kapor 2/3-ad részét megpirítot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgaborsót előző este átválogatom, beáztatom. Másnap annyi tiszta vízben teszem oda főzni, amennyi kb. bő ujjnyira ellepi. Sózom, amikor felforr, a fehér habját fémszűrővel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes