Lencsefőzelék
25 dkg lencse
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál só
1 babérlevél
2 púpos evőkanál liszt
1-2 csepp ecet
só, bors,, őrölt kömény
2 dl tejföl
liszt
Lencsefőzelék
25 dkg lencse
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál só
1 babérlevél
2 púpos evőkanál liszt
1-2 csepp ecet
só, bors,, őrölt kömény
2 dl tejföl
liszt
A lencsét 6-8 órával a főzés előtt áztassuk be. Öntsük le a levét és tegyük egy edénybe. A hagymát kockázzuk fel, és keverjük a lencséhez. Öntsük fel annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje. Adjuk hozzá az 1 evőkanál sót és a babérlevelet, és főzzük puhára közepes lángon.
Adjuk hozzá a liszttel elkevert tejfölt és az ecetet, forraljuk össze.
Én zúzapörkölttel készítettem, de ízlés szerint lehet, sült virslivel, fasírttal, füstölt hússal. ki mivel szereti.
A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, megmossuk, karikákra vágjuk. Egy nagyobb edényben megforrósitjuk az étolajat, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, megfonnyasztjuk, lisztel meghintjük...
Elkészítési idő: 4o perc Nehézség: KönnyűA borsót annyi vízben, ami éppen ellepi, és 1 ek. cukorral, illetve 1 ek. ételízesítővel puhára főzzük. A tejet simára keverjük a liszttel, hozzáadjuk a borsóhoz, jól elkeverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágjuk, majd olajon megpároljuk, hozzárakjuk az összenyomott fokhagymát (ízlés szerint), majd az előző napon beáztatott lecsöpögtetett sárgaborsót, sózzuk, bo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű