1 db nagyobb karalábé vékonyra szeletelve
1 közepes cukkini (tisztítva 170 g) negyedelve, szeletelve
1 egész tisztított cukkini (124 g)
1 kisebb fej hagyma kockázva
só ízlés szerint
pár tekerés bors
1 kk. őrölt babérlevél
csipet szódabikarbóna
A zöldségeket a hagymával fedő nélkül annyi vízben főzzük, amennyi bőven ellepi.
Amikor kész, kivesszük az egyben hagyott cukkinit és a főzelék levével krémesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a maradék főzelékhez.
1 csapott kk. konjaclisztet elkeverünk 2 ek. To-tu-krémben, hozzáadunk 1/2 bio citromlevet (ha kevés, lehet pótolni) és hozzákeverjük a főzelékhez.
1. 2 doboznyi konzervborsót ( a kisebb fajta doboz) leszűrűnk. 2. Egy lábosban kevés olajat melegítünk, majd ráborítjuk a borsót. Átforgatjuk, csak annyi időre, hogy átfényesedj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borsót annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi épp ellepi. Amíg fő, világos rántást készítünk: 1 ek lisztet 3-4 ek olajon zsemleszínűre pirítunk, elzárjuk alatta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt húst és a lencsét egy pár órára vízbe áztatjuk. A füstölt húst vízben megfőzzük. Ha megpuhult, kivesszük a vízből, kockákra vágjuk, és félretesszük. A l...
Elkészítési idő: 130 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A káposztát külső leveleitől megtisztítjuk és metéltre vágjuk, megmossuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, rátesszük a káposztát, felöntjük annyi vízz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű