500 g spenót (zsenge levél)
4 csapott ek finomliszt
0.5 dl napraforgó olaj
0.7 l tej
0.5 teáskanál só
6 gerezd fokhagyma
Olajon a lisztet és a fokhagymát megfuttatom majd a spenótot rátezsem étfutaom és tejjel a kellő sűrűségűre hígítom..:)
Kevés forró zsíradékba beleszórjuk a lisztet, majd mérsékelt tűzön, gyakorta kevergetve pirítjuk. (Így lesz a rántás világos, aranysárga, vagy barna.) Ha nem zsírral, hanem olajjal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a gombócokat készítjük el. A darált húst egy tálban összeforgatjuk a tojással, zsemlemorzsával, a jó apró kockára vágott vöröshagymával, sóval, borssal, fokhagymakrémmel....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA borsót megtisztítjuk, megmossuk és feltesszük főzni.babérlevéllel,Ha puha, szitán áttörjük a borsót, finomra vágott hagymás fokhagymás berántjuk, teszünk bele kevés sót és törött...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűFazékba teszek oda vizet,bele 1 leveskockát. Darabokra vágom a répát és a krumplit.Odateszem főlni. 1 nagy tejföl felébe teszek 15kdg reszelt sajtot,ételízesítőt,sót,2-3 ek liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű