0, 5 kg lencse
1 kis fej hagyma
2 cikk fokhagyma
so, feher bors, keves vegeta
1 evokanal suritett paradicsom (elhagyhato)
Rántáshoz:
3 evokanal olaj
1 evőkanál liszt
pirospaprika fuszer
A lencset jol atmossuk es, a kockara vagott hagymaval,fokhagymaval,soval,borssal,vegetaval foni tesszuk,annyi vizzel,hogy jol ellepje,ha a vizet elfotte,de meg nem puha,akkor potoljuk
Amikor puhara fott,elkeszitjuk a rantast
Az olajon halvanyra piritjuk a lisztet,levesszuk a tuzrol,es bele tesszuk a piros paprikat,es jol elkeverjuk
Felontjuk keves hideg vizzel es csomomentesre keverjuk es hozzaadjuk a lencsehez allando keveres mellett
Ha tul suru,akkor vizzel potoljuk....attol fugg,hogy milyen surusegu fozeleket akarunk kesziteni
Utana beletesszuk a suritett paradicsomot es meg nehany percig fozzuk
Lehet ecettel is,citrommal is savanyitani...ki.hogy szereti
Baberlevelet is lehet hozza fozni...
A lencse eredete
Őshazája a Földközi-tenger vidéke. Eredete a mai Afganisztán területéig vezethető vissza, ahonnan
eljutott Mezopotámiába, illetve Egyiptomba. Ezeken a területeken kezdtek el foglalkozni a termesztésével. Ősrégi táplálékunk, amelyet sok bronzkori és vaskori maglelete is bizonyít...
1. Hámozd meg a hagymát és fokhagymát, és a gyömbért. 2. Erős lángon hevítsd fel az olívaolajat a lábos alján, és ha már forró, told bele a hagymás-gyömbéres keveréket, majd élve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előkészítjük a hozzávalókat. 2. A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk. 3. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és átforgatjuk benne. 4. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRántást készítünk, majd vízzel felengedjük, sót, cukrot és a mirelit sóskát beletesszük.Összefőzzük majd a 2 tojás sárgáját óvatosan belefőzzük!
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA spenótot megfőzzük sós vízbe, amikor már megpuhult készítünk egy fokhagymás rántást. Felengedjük tejjel. A vízből kiszedjük a spenótot. Késsel összedaraboljuk és beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű