1 kg fagyasztott tök
1 fej vöröshagyma
2 ek finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika
2 dl tej
1 pohár tejföl
ecet
kapor
só, bors
olaj
Az apró kockára vágott vöröshagymát az olajon megdinsztelem, majd megszórom pirospaprikával (pörkölt alapot készítek), hozzáadom a gyalult tököt, felöntöm tejjel, elkeverem és felforralom. Ha a tök már megpuhult, beleöntöm a tejfölt, amit a liszttel kikevertem, ízesítem ecettel, megforralom, ízlés szerint sózom. Tálaláskor még megszórom finomra vágott kaporral. Fasírttal tálalom.
A borsót annyi vízben, ami éppen ellepi, és 1 ek. cukorral, illetve 1 ek. ételízesítővel puhára főzzük. A tejet simára keverjük a liszttel, hozzáadjuk a borsóhoz, jól elkeverjük,...
Elkészítési idő:A cukkinit alaposan megmossuk és héjával együtt kb. 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk. Teflonbevonatú edényben a kevés olajon hirtelen átpirítjuk. Fedővel lefedve pár percig pároljuk a...
Elkészítési idő: 30 percEgy lábasban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vajat. Rádobjuk az apróra vágott csirkemellet, és fehéredéség dinszteljük. Ezt követően beletesszük a póréhagymát és a kockára v...
Elkészítési idő: 35 perc