1 kisebb fej édes káposzta
1 k.k. köménymag
ízlés szerint édesítőszer
csipet só
2,5 dl cukrozatlan paradicsomlé (vagy 1 hámozott paradicsom konzerv turmixolva)
A káposztát megmossok, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és feltesszük főzni a köménymaggal, a sóval, az édesítőszerrel annyi vízben ami pont ellepi. Ha puhára főtt kikeverjük a paradicsomlevet (vagy a turmixolt konzerv paradicsomot) és besűrítjük vele a főzeléket. Ha szükséges még vízzel hígíthatjuk. Kóstolunk és ha szükséges még adunk hozzá folyékony édesítőszert.
A mirelit parajt kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük. A zsemlét felkockázzuk, beáztatjuk a tejszín és a víz keverékébe. Olajat hevítünk, gyorsan hozzákeverjük a lisztet, hogy teljesen s...
Elkészítési idő: 30 percA főzelékhez vágd kockákra a megtisztított édesburgonyákat, majd öntsd fel egy kis vízzel, kb. a harmadáig. Mivel nem fogjuk besűríteni, ezért tényleg csak kevés vizet rakj alá. Do...
Elkészítési idő:A zöldborsót olajon puhára pároljuk, megszórjuk petrezselyem zölddel, sózzuk, cukrozzuk és felengedjük vízzel. A tejben csomómentesre keverjük a keményítőt, majd a főzelékhez adjuk...
Elkészítési idő: 1