Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos káposzta főzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kisebb fej édes káposzta
1 k.k. köménymag
ízlés szerint édesítőszer
csipet só
2,5 dl cukrozatlan paradicsomlé (vagy 1 hámozott paradicsom konzerv turmixolva)

Elkészítés:


A káposztát megmossok, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és feltesszük főzni a köménymaggal, a sóval, az édesítőszerrel annyi vízben ami pont ellepi. Ha puhára főtt kikeverjük a paradicsomlevet (vagy a turmixolt konzerv paradicsomot) és besűrítjük vele a főzeléket. Ha szükséges még vízzel hígíthatjuk. Kóstolunk és ha szükséges még adunk hozzá folyékony édesítőszert.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tökfőzelék
Tökfőzelék

: A már meggyalult tököt besózzuk, néhány óráig állni hagyjuk. Ez alatt készítünk zsíros, sárga rántást, finomra vágott kaporral. A tököt kicsavarjuk a sóból, beletesszük a rántásb...

Elkészítési idő: 45 PERC
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tökfőzelék
Tökfőzelék

Elkészítési idő: 20 perc kb
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Finomfőzelék  Lila füge
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Finomfőzelék Lila füge

Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, rádobjuk az egyformára darabolt zöldségeket, és 3 percig finoman pároljuk. Felöntjük a zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk, és alacsony lángon,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Zöldborsófőzelék
Zöldborsófőzelék

1. A borsót a fokhagymával egy pici olajon elkezdjük párolni majd felöntjük vízzel. Sóval, cukorral ízesítjük. 2. Kb 15 perc főzés után tejfölbe kevert liszttel behabarjuk. 3. To...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk