1 kisebb fej édes káposzta
1 k.k. köménymag
ízlés szerint édesítőszer
csipet só
2,5 dl cukrozatlan paradicsomlé (vagy 1 hámozott paradicsom konzerv turmixolva)
A káposztát megmossok, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és feltesszük főzni a köménymaggal, a sóval, az édesítőszerrel annyi vízben ami pont ellepi. Ha puhára főtt kikeverjük a paradicsomlevet (vagy a turmixolt konzerv paradicsomot) és besűrítjük vele a főzeléket. Ha szükséges még vízzel hígíthatjuk. Kóstolunk és ha szükséges még adunk hozzá folyékony édesítőszert.
Egy lábasban felteszem a vizet, befűszerezem, sóval, borssal, majorannával, köménnyel és beleteszem a zúzott fokhagymát. Amíg felforr a víz csíkokra vágom a kelkáposztát, és felkoc...
Elkészítési idő: 1 óra1. A gombákat ledaráljuk a vöröshagymával és elkezdjük egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítani. 2. Ezután ledaráljuk a húst is, hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borsozzu...
Elkészítési idő:A lencsét kicsit beáztatjuk. Feltesszük főzni, beletesszük egészben a hagymát, fokhagyma gerezdeket, babérlevelet, erőleveskockát, sót.. Közben a tejfölt összekeverjük a mustárra...
Elkészítési idő: 30 perc