1 kisebb fej édes káposzta
1 k.k. köménymag
ízlés szerint édesítőszer
csipet só
2,5 dl cukrozatlan paradicsomlé (vagy 1 hámozott paradicsom konzerv turmixolva)
A káposztát megmossok, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és feltesszük főzni a köménymaggal, a sóval, az édesítőszerrel annyi vízben ami pont ellepi. Ha puhára főtt kikeverjük a paradicsomlevet (vagy a turmixolt konzerv paradicsomot) és besűrítjük vele a főzeléket. Ha szükséges még vízzel hígíthatjuk. Kóstolunk és ha szükséges még adunk hozzá folyékony édesítőszert.
A hagymát kevés forró zsírba teszem, a krumplit megpucolom és összevágom. A lepirított hagymát fűszerezem és felöntöm egy kevés vízzel, belerakom a krumplit, fűszerezem és fedő al...
Elkészítési idő: 1 óraAlaposan megmostam a mángoldot, majd a levelei zöld részét letéptem úgy, hogy a középső, erősebb szárrész egyben maradjon az alsó szárral. A nedves leveleket egy wokba dobtam, és l...
Elkészítési idő:A kelkáposzta külső leveleit eltávolítjuk, a torzsáját kivágjuk, a levelekre szedjük, kivágjuk belőlük a vastag ereket, és csíkokra vágjuk. Kevés olajon megpároljuk, fűszerezzü...
Elkészítési idő: 40 perc