1 nagy fej káposzta
6 dl paradicsomlé
1-2 sűrített paradicsom
3 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
1 vöröshagyma
só bors
őrölt kömény
A káposztát vágd vékony csíkokra. A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és olajon pirítsd meg. Add hozzá a káposztát önts rá vizet, kevesebbet mint amennyi ellepi, és főzd meg. Közben sózd, add hozzá a borsot és a köményt.
Akkor engedd fel a paradicsomlével, amikor már megpuhult. Mehet bele a sűrített paradicsom. Körülbelül tíz percig főzd még, közben cukrozd ízlés szerint. Feltéttel kínáld.
A kelkáposztát, a zellert és a vöröshagymát felkockázzuk, és a bors kivételével feltesszük főni annyi vízben, ami majdnem ellepi. Fedővel letakarjuk és időnként megkeverve puhára f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A lencsét egy pár órára vízbe áztatjuk. 2. A lencsét vízbe tesszük, az apróra vágott hagymát és a babérlevelet is hozzáadjuk. Sózzuk, és puhára főzzük. 3. A lisztből, az ol...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesFeltesszük a tököt egy fazékban a vízzel, sóval, cukorral főni. Nem sokáig, kb. csak 2 percet, miután felforr. Közben csomómentesre kavarjuk a lisztet a tejföllel. Hozzátesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsiradékon megpárolom az apróra vágott hagymát és a még apróbbra végott gyömbért. Ráborítom a meghámozott, felkockázott céklát és a krumplit. Kicsit átforgatom a zsiradékon. Fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű