1 nagy fej káposzta
6 dl paradicsomlé
1-2 sűrített paradicsom
3 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
1 vöröshagyma
só bors
őrölt kömény
A káposztát vágd vékony csíkokra. A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és olajon pirítsd meg. Add hozzá a káposztát önts rá vizet, kevesebbet mint amennyi ellepi, és főzd meg. Közben sózd, add hozzá a borsot és a köményt.
Akkor engedd fel a paradicsomlével, amikor már megpuhult. Mehet bele a sűrített paradicsom. Körülbelül tíz percig főzd még, közben cukrozd ízlés szerint. Feltéttel kínáld.
A zsiradékon kicsit megsütöttem a felszeletelt újhagymát és fokhagymát, majd hozzáadtam az aprított salátát is. Kicsit átforgattam a forró olajon az egészet és kevés vizet adtam ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét hideg vízzel alaposan leöblítjük, majd annyi vízben tesszük fel főni, amennyi 1-2 ujjnyira ellepi (ezt a vízmennyiséget nagyjából felszívja, mire megfő). Sózzuk, hozzáadj...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, majd addig mossuk, míg a víz ki nem tisztul rajta. A vöröshagymát felkockázzuk, majd olajon pirítani kezdjük. Ha üvegessé vált a hagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző este beáztatjuk a lencsét, reggel leöntjük róla a vizet, majd annyi hideg vízben, hogy bőven ellepje, feltesszük főni 2-3 babérlevéllel, a fokhagymával, vegetával, sóval, bor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű