Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos káposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy fej káposzta
6 dl paradicsomlé
1-2 sűrített paradicsom
3 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
1 vöröshagyma
só bors
őrölt kömény

Elkészítés:


A káposztát vágd vékony csíkokra. A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és olajon pirítsd meg. Add hozzá a káposztát önts rá vizet, kevesebbet mint amennyi ellepi, és főzd meg. Közben sózd, add hozzá a borsot és a köményt.
Akkor engedd fel a paradicsomlével, amikor már megpuhult. Mehet bele a sűrített paradicsom. Körülbelül tíz percig főzd még, közben cukrozd ízlés szerint. Feltéttel kínáld.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Alapfőzelék( 6 hótól )
Alapfőzelék( 6 hótól )

A főzelékfélék bevezetését burgonyával kezdjük. A burgonya semleges ízű, könnyen emészthető, tápláló főzelékalap. A kockákra vágott krumplit annyi sós vízbe tesszük fel főni, hogy...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Krémes spenót főzelék
Krémes spenót főzelék

1. A friss spenótot leszárazzuk, megmossuk, forrásban lévő vízben puhára főzzük. 2. Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd turmixgépbe tesszük és a tejszínnel felengedve jó simára...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hack Irén
Kelkáposzta főzelék
Kelkáposzta főzelék

Elkészítés A kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk és laskára vágjuk. Beletesszük egy nagy lábosba, felöntjük vízzel, de csak félig kb. A bu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk