1 fej kelkáposzta
4 szem burgonya (megtisztított, hámozott)
4 gerezd fokhagyma
só
köménymag (őrölt)
fűszerpaprika
majoránna
3 evőkanál búzaliszt (BL55)
4 evőkanál étolaj
Elkészítés
A kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk és laskára vágjuk. Beletesszük egy nagy lábosba, felöntjük vízzel, de csak félig kb.
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk. A káposzta tetejére tesszük.
Teszünk rá majoránnát, őrölt köményt, sót, és megnézzük, kell e hozzá még víz. A lényege a vízzel való felöntéskor, hogy a káposzta nagyon össze fog esni miközben fő, semmiképpen ne lepje el ilyenkor a víz, mert akkor híg marad a főzelék.
Ha megpuhult, akkor elkészítem a rántást. Olajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk, a fokhagymanyomóval áttört fokhagymát, elkeverjük és le is húzzuk a tűzről, adunk hozzá pirospaprikát, Majd a kelkáposzta levéből merünk hozzá, csomómentesre keverjük, ráöntjük, a káposztára elkeverjük, és addig összefőzzük, 1-2 percig forr és lekapcsolhatjuk.
1 A kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk és laskára vágjuk. Beletesszük egy nagy lábosba, felöntjük vízzel, de csak félig kb. 2 A burgonyák...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA voroshagymat lepirutjuk a szarzellerrel keves zsiron, majd johet a kockazott karalabe,sozzuk mehet a kapor ,felengedjuk vizzel es puhara paroljuk, Minimalis fozolevel turmixoltam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rebarbarát megpucoljuk, a vékony héját lehúzzuk és apró kockákra vágjuk. Feltesszük főni az áfonyával együtt annyi vízben ami ellepi, sót és cukrot adunk hozzá ízlés szerint. Van...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A borsót a vízben feltesszük főni, amíg meg nem puhul. 2. Hozzáadjuk a vegetát, és a fokhagymakrémet. 3. Amikor a borsó megpuhult, elkészítjük a rántást. Az olajon megpirítju...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű