• 1 kg cukkini (kígyóuborka vastagságú) v. u.ekkora tök
• 1 közepes fej hagyma
• 2 ek. olaj
• 1 csokor kapor
• só
• liszt
• cukor
• ecet ízlés szerint
• fél pohár tejföl (joghurt is lehet)
A cukkinit (v. tököt) hosszában kettévágjuk, magját kikaparjuk majd tökgyalun lereszeljük, majd lesózzuk. 2 ek. olajon 2 ek. lisztből világos rántást készítünk, félidőben beledobjuk a szeletelt hagymát. Vízzel hígítjuk , majd hozzáadjuk a kicsavart cukkinit, a finomra vágott kaprot, és közepes lángon fedő alatt főzzük. Sózzuk, pici cukrot hintünk rá. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a tejfölt, és kicsit összeforraljuk.
Pici ecettel ízesíthetjük. Tejföllel és kaporlevéllel díszíthetjük!
Nagyon gyorsan, egyszerűen elkészíthető étel. Vegák, fogyizók is fogyaszthatják. Melegen is tálalhatjuk, de nagyon finom hidegen is.
Fasírozottal, pörkölttel, vagy tükörtojással kínáljuk, de magában is nagyon finom.
-Rántás: lábosba zsír, liszt, elkent fokhagyma, zsemleszínűre, -bele pirospaprika, a borsó levével lassan felöntöm, borsót, fél leveskockát bele, összeforralni.
Elkészítési idő:A burgonyát a babérleveles burgonyánál ismertetett módon tesszük fel, a hagymát, petrezselymet, zellert kis gézbe kötve adjuk hozzá,, a tálalás előtt eltávolítjuk. Megfelelő nagysá...
Elkészítési idő:A zsírjára süssük ki a szalonnakockáinkat, majd az apróra vágott vöröshagymával együtt a serpenyőben megpirítjuk. Készítsünk pörköltalapot, tegyük bele a zöldbabot és pároljuk puh...
Elkészítési idő: