• 1 kg cukkini (kígyóuborka vastagságú) v. u.ekkora tök
• 1 közepes fej hagyma
• 2 ek. olaj
• 1 csokor kapor
• só
• liszt
• cukor
• ecet ízlés szerint
• fél pohár tejföl (joghurt is lehet)
A cukkinit (v. tököt) hosszában kettévágjuk, magját kikaparjuk majd tökgyalun lereszeljük, majd lesózzuk. 2 ek. olajon 2 ek. lisztből világos rántást készítünk, félidőben beledobjuk a szeletelt hagymát. Vízzel hígítjuk , majd hozzáadjuk a kicsavart cukkinit, a finomra vágott kaprot, és közepes lángon fedő alatt főzzük. Sózzuk, pici cukrot hintünk rá. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a tejfölt, és kicsit összeforraljuk.
Pici ecettel ízesíthetjük. Tejföllel és kaporlevéllel díszíthetjük!
Nagyon gyorsan, egyszerűen elkészíthető étel. Vegák, fogyizók is fogyaszthatják. Melegen is tálalhatjuk, de nagyon finom hidegen is.
Fasírozottal, pörkölttel, vagy tükörtojással kínáljuk, de magában is nagyon finom.
A rántást kevés vízzel fel kell engedni, beletenni sót, cukort, vegetát,petrezselymet és a zöldborsót.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tököt sózzuk, hagyjuk kb. 10 percet állni majd kinyomkodjuk. A vöröshagymát és a kaprot apróra vágjuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, rászórjuk a lisztet és világos rántást...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű: A már meggyalult tököt besózzuk, néhány óráig állni hagyjuk. Ez alatt készítünk zsíros, sárga rántást, finomra vágott kaporral. A tököt kicsavarjuk a sóból, beletesszük a rántásb...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: KönnyűA megpucolt, megmosott krumplit karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük. Az olajból a liszttel rántást készítünk, megszórjuk a majoranná...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű