50 dkg sárgaborsó
só
bors
hagyma
étkezési keményítő
szalonna
hagyma
virsli
kolbász
A megmosott sárgaborsót felteszem hideg vízben főni. Ízesítem sóval, borssal egy fej hagymával, majd ha megpuhult leturmixolom. Vissza a fazékba, egy kevés vizet elkeverek étkezési keményítővel, és ezzel besűrítem. Pirított hagymával, szalonnával tálalom
A karalábét meghámozzuk, kockákra, vagy hasábokra vágjuk. Kevés olajon megpároljuk kicsit, majd liszttel megszórjuk, és felöntjük húslevessel. Megsózzuk, megborsozzuk, majd az a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lencsét alaposan átmossuk és hideg vízbe egy éjszakára beáztatjuk. Másnap annyi vízben tesszük fel főzni, ami éppen ellepi. Beletesszük a kolbászkarikákat és a babérleveleket i...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a pirospaprikát és felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a zöldborsót és ízlés szerint sóval, borssal, knorr delik...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű