menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgaborsó főzelék


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sárgaborsó

bors
hagyma
étkezési keményítő

szalonna
hagyma
virsli
kolbász

Elkészítés:


A megmosott sárgaborsót felteszem hideg vízben főni. Ízesítem sóval, borssal egy fej hagymával, majd ha megpuhult leturmixolom. Vissza a fazékba, egy kevés vizet elkeverek étkezési keményítővel, és ezzel besűrítem. Pirított hagymával, szalonnával tálalom

Sárgaborsó főzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Zöldbabfőzelék
Zöldbabfőzelék

Olajon megpárolok egy kis fej hagymát, majd az üveges zöldbabot ráborítom, sózóm és egy kevés pirospaprikát teszek bele, hogy színe legyen, majd 2 gerezd fokhagymát szétnyomok és a...

Elkészítési idő: 30 per
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sóskamártás
Sóskamártás

A sóskát leszárazzuk, és több vízben átöblítjük, majd lecsöpögtetjük. 1 ek olajon, vagy zsíron fedő alatt megpároljuk, közben párszor megkeverjük. A maradék zsírból, vagy ola...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Kewa datsi (Butáni sajtos krumplifőzelék)
Kewa datsi (Butáni sajtos krumplifőzelék)

Jól melegíts fel egy mély serpenyőt. Öntsd az olajat a forró edénybe, majd a burgonyát, a hagymát és a sót. Keverd össze alaposan, majd dinszteld, míg a krumpli nem válik opálossá...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tejfölös céklafőzelék
Tejfölös céklafőzelék

A céklát meghámozzuk, felkockázzuk, és feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje. Ízesítjük a köménnyel és a sóval ízles szerint. Ha megpuhult (én nem szoktam teljesen puhára főz...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk