50 dkg sárgaborsó
4 babérlevél
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál zsír
1 kávés kanál pirospaprika
Só
Egy mokkás kanál pirosarany
A sárgaborsót többször átmossuk, majd feltesszük főni kétszer annyi vízbe a babérlevelekkel, a zsírral és a fűszerekkel. Addig főzzük, amíg puha nem lesz. Kb. egy óra alatt elkészül. A végén botmixerrel pürésítjük.
A vékonyra gyalult, vagy szeletelt káposztát odatesszük főni a sűrített paradicsommal, egy kis vízzel, a fűszerekkel és egy egész hagymát is beleteszünk, hogy kicsit átvegye az ízé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét átmossuk, hozzáadjuk a babérlevelet, az egészben hagyott hagymát, a zúzott fokhagymát, és 1 l sonkalé plusz víz keverékében, ha nincs, csak sós vízben, lassú tűzö...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA lábosba az olajon megfuttatom a borsót, majd hozzáteszem a karikára vágott virsliket azt is megfuttatom. Hozzáadom a vizet a fűszereket és készre párolom. Ha megfőtt a bors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricalisztet szárazon megpiritom,vizzel felöntöm. Botmixerrel simára turmixolom. Utána teszem bele a fűszerkeveréket és a kolbászt. Apránként,annyi vizet öntök hozzá,amenn...
Elkészítési idő: 15perc Nehézség: Könnyű