- 1 kg sárgahüvelyű bab
- 3 dl tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- pirospaprika
- tojás
A zöldbabot forrásban lévő sós vízbe öntöm úgy, hogy éppen ellepje a víz. 5 percig főzöm. Ezalatt elkészítem a habarást: a tejfölt liszttel összekeverem, és a forró vízből pár kanállal felhígítom. A fokhagymát belenyomom a tejfölbe. Belekeverem a pirospaprikát is. Lassan elkeverem a zöldbabbal, hagyom egyet rottyanni és kész.
A buggyantott tojáshoz egy poharat vagy csészét béleljünk ki folpackkal. Picit kikenem olajjal. A tojást beleteszem, megsózom, zöld fűszerrel, borssal megszórom. A fóliát összekötve batyut készítek belőle. Forrásban lévő vízbe teszem. 3 perc múlva kész.
Az apróra vágott vöröshagymát egy lábasban üvegesre dinszteljük. Az előzetesen (kb. 3-4 óra) vízbe áztatott, majd jól átmosott sárgaborsót a lábasunkba öntjük, és felengedjük anny...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA krumplit, céklát, almát megmossuk, meghámozzuk, majd újra megmossuk. A krumplit és a céklát felkarikázzuk, és tepsibe rakjuk. Kis vizet öntünk alá. Az almát külön tepsibe rakju...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sárgaborsót beáztatjuk egy éjszakára. A hagymákat megtisztítjuk, és apróra feldaraboljuk. Az olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát. A sárgabo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, előző nap beáztatott babot hideg, sós vízben feltesszük főni. Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk a liszttel és zsemleszínűre pirítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű