- 1 kg sárgahüvelyű bab
- 3 dl tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- pirospaprika
- tojás
A zöldbabot forrásban lévő sós vízbe öntöm úgy, hogy éppen ellepje a víz. 5 percig főzöm. Ezalatt elkészítem a habarást: a tejfölt liszttel összekeverem, és a forró vízből pár kanállal felhígítom. A fokhagymát belenyomom a tejfölbe. Belekeverem a pirospaprikát is. Lassan elkeverem a zöldbabbal, hagyom egyet rottyanni és kész.
A buggyantott tojáshoz egy poharat vagy csészét béleljünk ki folpackkal. Picit kikenem olajjal. A tojást beleteszem, megsózom, zöld fűszerrel, borssal megszórom. A fóliát összekötve batyut készítek belőle. Forrásban lévő vízbe teszem. 3 perc múlva kész.
A lencsét előző este átválogatjuk és beáztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet, majd bőséges, tiszta vízben feltesszük főni. A forrástól számított 5 perc múlva leöntjük róla a főző...
Elkészítési idő:A zöldségeket alaposan megmossuk, konyhai törlővel leszárogatjuk és alufóliába csomagoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. (A sárgarépa és a krumpli hamarabb elkés...
Elkészítési idő: 30 percKevés olajon a borsót megfuttatni, 1 ek. liszttel megszórni, egy kis vízzel felönteni majd 1/2 liter tejjel felfőzzük.
Elkészítési idő:A szalonnát, hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és az olajon a szalonnával kezdve, sorban egymás után megsütjük. Hozzáadjuk az előző este beáztatott sárgaborsót. Megszórjuk a p...
Elkészítési idő: 55 perc