1/2 kg fagyasztott zöldborsó
2 ek. liszt
2-3 dl tej (1, 5%-os)
so, feher bors
cukor (izles szerint)
6 dkg vaj vagy margarin
A zöldborsót főni tesszük, annyi vizzel amennyi csak ellepi.
Amikor puha,akkor hozzatesszük a margarint, es elkeverjük ameddig elolvad.
A lisztet a tejjel csomomentesre keverjük, es hozzaadjuk a bosohoz.
Beizesitjük, so, bors,cukor, izles szerint.
Pár percig hagyjiuk összefőni.
En, most ,tükörtojással tálaltam.
A kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk és laskára vágjuk. Beletesszük egy nagy lábosba, félig felöntjük vízzel. A burgonyákat meghámozzuk, me...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krumplit pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint sózzuk, ízesítsük ételízesítővel, majd tegyük bele a babérlevelet is. Addig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelrakom a káposztát annyi vízbe főni,hogy pont ellepje. Vöröshagymát kockázok a tetejére,megsózom. Addig főzöm,amíg meg nem puhul. Rántást készítek,majd felengedem a paradicso...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: KönnyűA zöldbabot felteszem főni a babérlevéllel annyi vízben, hogy még épp ne lepje el, fűszerezem. Mikor megfőtt kiszedem az 1/3-t, turmixgépben a joghurttal pépesítem és hozzáadom a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű