3/4 kg krumpli
1 kk csemege paprika
2 babérlevél
só, bors
100 ml tejföl
1 púpos evőkanál finomliszt
1 evőkanál ecet
A krumplit megmossuk, megpucoljuk és tetszés szerint összevágjuk. Beöntjük egy közepes lábosba, meghintjük a csemege paprikával, sóval, borssal, betesszük a babérleveleket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak lepje el a krumplit. Közepes tűzön kb. 20 percig főzzük.
Egy kis tálkában simára keverjük a tejfölt a liszttel, ecettel és egy kevés krumplilével. Hozzáadjuk a krumplihoz, tovább főzzük még kb 4-5 percig, lefödjük, levesszük a tűzről, haddjuk 'pihenni' kb 10 percet, majd tálaljuk .
Elkészítés: Fagyasztott sárgarépát veszünk, vagy pedig a friss sárgarépát megtisztítjuk és felkockázzuk. Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a sárgarépát, egy kis vízzel felöntj...
Elkészítési idő:1. 2 doboznyi konzervborsót ( a kisebb fajta doboz) leszűrűnk. 2. Egy lábosban kevés olajat melegítünk, majd ráborítjuk a borsót. Átforgatjuk, csak annyi időre, hogy átfényesedj...
Elkészítési idő:A lencsét átválogatjuk, alaposan átmossuk. A hagymát apróra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rászórjuk a paprikát és felöntjük kevés vízzel. Hozzáadjuk a lencsét. Sóz...
Elkészítési idő: