3/4 kg krumpli
1 kk csemege paprika
2 babérlevél
só, bors
100 ml tejföl
1 púpos evőkanál finomliszt
1 evőkanál ecet
A krumplit megmossuk, megpucoljuk és tetszés szerint összevágjuk. Beöntjük egy közepes lábosba, meghintjük a csemege paprikával, sóval, borssal, betesszük a babérleveleket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak lepje el a krumplit. Közepes tűzön kb. 20 percig főzzük.
Egy kis tálkában simára keverjük a tejfölt a liszttel, ecettel és egy kevés krumplilével. Hozzáadjuk a krumplihoz, tovább főzzük még kb 4-5 percig, lefödjük, levesszük a tűzről, haddjuk 'pihenni' kb 10 percet, majd tálaljuk .
A zöldségeket felaprítom, kivajazott tálba teszem, ha tésztásan szeretném, akkor egy rétegben közzé teszem a főtt spagettit, meglocsolom az összekevert, fűszerekkel ízesített fejf...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA füstölt csülköt vagy a feldarabolt oldalast pár gerezd fokhagymával és annyi vízzel, ami ellepi (figyelni kell a maximum jelzést a kuktán), kuktában megfőzzük. A főzővízben, lezá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgaborsót megmosom, a hagymát apróra vágom és megdinsztelem. A hagymára dobom a sárgaborsót, jól átkeverem és sós vízben puhára főzöm. A fűszereket száraz serpenyőben kissé me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét alaposan átmossuk és hideg vízbe egy éjszakára beáztatjuk. Másnap annyi vízben tesszük fel főzni, ami éppen ellepi. Beletesszük a kolbászkarikákat és a babérleveleket i...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű