1/2 kg zöldborsó fagyasztott is lehet 1 db vöröshagyma só bors Delikát ételízesítő 1 kiskanál pirospaprika 1 dl víz 2 db fokhagymagerezd olaj 2 evőkanál tejföl
A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a pirospaprikát és felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a zöldborsót és ízlés szerint sóval, borssal, knorr delikáttal és zúzott fokhagymával fűszerezzük. Kb 25 perc alatt puhára főzzük. Ezután belekeverjük a tejfölt és még 5 percig főzzük.
Tipp: Cukorborsóval is készíthetjük.
A lencsét 6-8 órával a főzés előtt áztassuk be. Öntsük le a levét és tegyük egy edénybe. A hagymát kockázzuk fel, és keverjük a lencséhez. Öntsük fel annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjny...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Vízzel felöntjük, összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főzelékhez a vajat olvasszuk össze 1 ek olajjal. Borítsuk rá a hagymát, finoman sózzuk majd pároljuk 4-5 percig. Reszeljük rá a fokhagymát, szórjuk meg a curryvel majd forgassuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldborsót sós vízben feltesszük főni. 2. Amikor megfőtt, elkészítjük a rántást. Forró olajhoz adunk 3 evőkanál lisztet, és 1-2 perig kevergetjük. 3. Felöntjük 1 dl hid...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű