1/2 kg zöldborsó fagyasztott is lehet 1 db vöröshagyma só bors Delikát ételízesítő 1 kiskanál pirospaprika 1 dl víz 2 db fokhagymagerezd olaj 2 evőkanál tejföl
A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a pirospaprikát és felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a zöldborsót és ízlés szerint sóval, borssal, knorr delikáttal és zúzott fokhagymával fűszerezzük. Kb 25 perc alatt puhára főzzük. Ezután belekeverjük a tejfölt és még 5 percig főzzük.
Tipp: Cukorborsóval is készíthetjük.
A spenótpürét lábosba tesszük és a tejjel összefőzzük. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát (ízlés szerint ki többet, ki kevesebbet). Hogy a főzelékünk e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megpucolt, megmosott krumplit karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük. Az olajból a liszttel rántást készítünk, megszórjuk a majoranná...
Elkészítési idő: 0.5 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk,felkockázzuk, A zöldbabot is megmossuk, végeit levágjuk és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk. ( Most fagyasztott zöldbabból készült...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat felforrósítjuk, és az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk.Hozzá adjuk a tököt a vízzel, sóval, cukorral és elkezdjük főzni. Nem sokáig, kb. csak 2 percet, miutá...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű