Családireceptkönyv.hu

Zöldborso porkolt


Írta:

Elk. idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg zöldborsó fagyasztott is lehet 1 db vöröshagyma só bors Delikát ételízesítő 1 kiskanál pirospaprika 1 dl víz 2 db fokhagymagerezd olaj 2 evőkanál tejföl

Elkészítés:


A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a pirospaprikát és felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a zöldborsót és ízlés szerint sóval, borssal, knorr delikáttal és zúzott fokhagymával fűszerezzük. Kb 25 perc alatt puhára főzzük. Ezután belekeverjük a tejfölt és még 5 percig főzzük.
Tipp: Cukorborsóval is készíthetjük.

Zöldborso porkolt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kelkáposztafőzelék
Kelkáposztafőzelék

Egy lábasban felteszem a vizet, befűszerezem, sóval, borssal, majorannával, köménnyel és beleteszem a zúzott fokhagymát. Amíg felforr a víz csíkokra vágom a kelkáposztát, és felkoc...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Borsófőzelék
Borsófőzelék

A borsót megpároljuk 5 dkg margarinon, majd megszórjuk 2 ek liszttel Felöntjük a tejjel és 8 percig főzzük. Sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítjük

Elkészítési idő: 12 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spenót
Spenót

A megtisztított és jó bő vízben megmosott, (a mosogatót, kétszer félig engedni vízzel ) spenótot megfőzöm, forrástól számított 15 perc. Majd leszűröm és késsel apróra vágom, mint a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk