- 1 db közepes méretű gyalult tök
- 1 csokor friss kapor, vagy egy negyed zacskó szárított
- fél doboz cocomas
- 1 tk (teáskanál) nyílgyökérliszt
ízlés szerint só
1-2 tk ecet
A gyalult tököt a sóval és a kaporral odarakom párolódni. Amikor már puha, a cocomasban elkeverem a nyílgyökérlisztet és az egészet a tökbe borítom. Összerottyantom. Végül lezárom és hozzáadom az ecetet. Bármilyen szaftosabb husival tálalni.
A cocomas enyhén kókuszos izét a sok kapor és az árnyalattal több ecet elnyomja. Ecettel vigyázni, csak óvatosan adagolni.
1 A kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk és laskára vágjuk. Beletesszük egy nagy lábosba, felöntjük vízzel, de csak félig kb. 2 A burgonyák...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA paszulyt puhara fozzuk Rántást keszitunk a lisztbol , es az olajbol...ne legyen nagyon barna Levesszuk a tuzrol es hozzatesszuk a piros paprikat, a paradicsompasztát, es csomom...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: KözepesA saláta leveleit egyesével alaposan megmossuk, és kisebb darabokra tépkedjük. A krumplit hámozzuk, felkockázzuk. Párolóbetétben egymás után készítjük el a zöldségeket: a krumpli...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA sárgaborsót átmossuk és 3 dl vízbe áztatva 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap elkészítés előtt leöntjük róla a vizet és 2 dl friss vízben feltesszük főni. A hagymát felkock...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű