- 1 db közepes méretű gyalult tök
- 1 csokor friss kapor, vagy egy negyed zacskó szárított
- fél doboz cocomas
- 1 tk (teáskanál) nyílgyökérliszt
ízlés szerint só
1-2 tk ecet
A gyalult tököt a sóval és a kaporral odarakom párolódni. Amikor már puha, a cocomasban elkeverem a nyílgyökérlisztet és az egészet a tökbe borítom. Összerottyantom. Végül lezárom és hozzáadom az ecetet. Bármilyen szaftosabb husival tálalni.
A cocomas enyhén kókuszos izét a sok kapor és az árnyalattal több ecet elnyomja. Ecettel vigyázni, csak óvatosan adagolni.
A karalábét meghámozom és lereszelem, fel teszem főni annyi vízzel hogy el lepje, ízesítem vegetával, kaporral. Közben elkészítem a húsgombócokat. A darált-húshoz adom a tojást, zú...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, majd a felkockázott paprikát is hozzáadjuk. Ezután beletesszük az apróra vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát is. Kicsit pirít...
Elkészítési idő: 30 pec Nehézség: KönnyűA karalábékat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és 1,2 liter, a leveskockákkal ízesített vízben, fedő alatt 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, és az egészet puhára főzzük...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes