Zöldborsó (ha frissen, hüvelyestől vesszük, akkor bő egy kiló)
2 deci tej
2 evőkanál liszt
1 tk só
1 kk cukor
Egy nagy csokor petrezselyem
A borsószemeket az apróravágott petrezselyemmel, a sóval és a cukorral felteszem főni, annyi vízben, hogy épphogy ellepje a borsót (különben minden főzeléknek ez a titka, nem szabad túl sok vizet használni).
Ha megpuhultak a borsószemek, akkor behabarom, még pedig a következőképpen: egy tálkában összekeverem a tejet és a lisztet, hozzáadok egy kis vizet és habverővel tökéletesen simára keverem. A megfőtt borsó levéből hozzálöttyintek egy keveset, ezzel is elkeverem. Addig kevergetem hozzá a forró levet, amíg a tejes keverék át nem melegedik. Akkor az egészet visszaöntöm a lábosba, és fakanállal folytonos kevergetés mellett, pár perc alatt besűrítem a főzeléket.
Tükör tojással tálalom.
Felaprítottam a hagymát és a kaprot. A gyalult tököt besóztam és kifacsartam belőle a nedvességet. A kapor 2/3 részét megpirítottam a hagymával egy kevés olajon? Már itt teszünk be...
Elkészítési idő:A káposztát külső leveleitől megfosztjuk, laskára vágjuk. A hagymát felkockázzuk. A káposztát a hagymával együtt egy kevés vízben feltesszük főni, hozzáöntjük a paradicsomlét, só...
Elkészítési idő: 1 óraAhogyan én készítem: A kelkáposztát felszeletelem 1,5 cm-s csíkokra,vagy kockára .Vizet engedek rá,hogy épp ellepje.Egy fél vöröshagymát,2-3 gerezd fokhagymát,sót,borsot,vegetát,...
Elkészítési idő: Fél óraA szárazbab főzeléknek van aki fehér gyöngybabot használ. A babot beáztathatjuk, de én nem szoktam. Oda tesszük főni babérlevéllel és sóval. Amikor megfőtt vöröshagymával és fokhag...
Elkészítési idő: