Családireceptkönyv.hu

Zöldborsófőzelék habarással


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Zöldborsó (ha frissen, hüvelyestől vesszük, akkor bő egy kiló)
2 deci tej
2 evőkanál liszt
1 tk só
1 kk cukor
Egy nagy csokor petrezselyem

Elkészítés:


A borsószemeket az apróravágott petrezselyemmel, a sóval és a cukorral felteszem főni, annyi vízben, hogy épphogy ellepje a borsót (különben minden főzeléknek ez a titka, nem szabad túl sok vizet használni).

Ha megpuhultak a borsószemek, akkor behabarom, még pedig a következőképpen: egy tálkában összekeverem a tejet és a lisztet, hozzáadok egy kis vizet és habverővel tökéletesen simára keverem. A megfőtt borsó levéből hozzálöttyintek egy keveset, ezzel is elkeverem. Addig kevergetem hozzá a forró levet, amíg a tejes keverék át nem melegedik. Akkor az egészet visszaöntöm a lábosba, és fakanállal folytonos kevergetés mellett, pár perc alatt besűrítem a főzeléket.

Tükör tojással tálalom.

Zöldborsófőzelék habarással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tökfőzelék  joghurtos kapros
Tökfőzelék joghurtos kapros

Felaprítjuk a hagymát és a kaprot úgy, hogy nagyobb darabok ne maradjanak benne. Olajon megpirítjuk a hagymát, teszünk bele egy kevés sót, majd erre a pirított hagymára rátesszük...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinifőzelék lisztmentesen
Cukkinifőzelék lisztmentesen

A vajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd felöntjük a borral és két evőkanál sűrűségűre visszaforraljuk. Hozzáadjuk az alaplevet, és az egyharmadára vi...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spenót - Mama
Spenót - Mama

Rántást készítünk, kicsi tejjel és vízzel felengedjük, a mirelit spenótot felolvasztjuk benne.Cukrot, sót, egy marék grízt teszünk bele és 8-10 percig főzzük.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Paradicsomos káposzta 1 - OK
Paradicsomos káposzta 1 - OK

1. A káposzta külső, sérült leveleit eltávolítjuk. Kettévágjuk, torzsáját kiemeljük, és leveleit vékony csíkokra vágjuk. 2. A hagymát meghámozzuk és megmossuk. 3. A káposzt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk