menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldborsófőzelék habarással


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Zöldborsó (ha frissen, hüvelyestől vesszük, akkor bő egy kiló)
2 deci tej
2 evőkanál liszt
1 tk só
1 kk cukor
Egy nagy csokor petrezselyem

Elkészítés:


A borsószemeket az apróravágott petrezselyemmel, a sóval és a cukorral felteszem főni, annyi vízben, hogy épphogy ellepje a borsót (különben minden főzeléknek ez a titka, nem szabad túl sok vizet használni).

Ha megpuhultak a borsószemek, akkor behabarom, még pedig a következőképpen: egy tálkában összekeverem a tejet és a lisztet, hozzáadok egy kis vizet és habverővel tökéletesen simára keverem. A megfőtt borsó levéből hozzálöttyintek egy keveset, ezzel is elkeverem. Addig kevergetem hozzá a forró levet, amíg a tejes keverék át nem melegedik. Akkor az egészet visszaöntöm a lábosba, és fakanállal folytonos kevergetés mellett, pár perc alatt besűrítem a főzeléket.

Tükör tojással tálalom.

Zöldborsófőzelék habarással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Kelkáposzta-főzelék
Kelkáposzta-főzelék

A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk. A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk. A káposztát egy nagy fazékba tesszük,...

Elkészítési idő: 47 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Kelkáposzta főzelék
Kelkáposzta főzelék

A káposzta külső leveleit szedjük le. Vágjuk félbe, negyedbe és egy szűrőben mossuk meg. Vágjuk ki a torzsáját. Vágjuk fel kb. 2*2 cm-es kockákra. Egy nagy lábosba tegyünk enyhén...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tünde
Paradicsomos káposzta
Paradicsomos káposzta

A káposztát feldaraboljuk, a külső leveleit és a torzsáját eltávolítjuk, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk. Annyi forró vízben tesszük fel főn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kapros-tejszínes tökfőzelék
Kapros-tejszínes tökfőzelék

A tököt megpucoljuk és lereszeljük. Fazékba tesszük és felöntük 1/2 liter vízzel. Sót teszünk bele és babérlevelet, kaprot. Puhára főzzük. Egy másik, kisebb edénybe olajat öntün...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk