- 1 fej káposzta,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 üveg sűrített paradicsom,
- só,
- 3 ek. cukor,
- 3 ek. liszt,
- 2 ek. olaj,
- 1 tk. pirospaprika,
A paradicsomos káposzta elkészítéséhez a káposztát és a vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk.
Zsíron lepirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a káposztát. Felöntjük annyi paradicsomlével, hogy jól ellepje (a sűrített paradicsomot a felhasználás előtt vízzel felöntjük és simára keverjük). Sózzuk, felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve puhára főzzük a káposztát.
A lisztből és az olajból világos, zsemleszínű rántást készítünk. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát. A rántást kicsit hűlni hagyjuk, majd felengedjük a káposzta levével, simára keverjük, végül állandó keverés mellett a káposztához öntjük.
A paradicsomos káposzta főzésének legvégén belekeverjük a cukrot, és folyamatosan kevergetve még addig főzzük, amíg sima szószt kapunk és kellően besűrűsödik.
Sült oldalassal vagy sült hússal, esetleg fasírttal kínáljuk.
A zöldborsót kifejtjük. Ha tehetjük, kérjünk hozzá segítséget, mert így egyedül kicsit megőszülős. A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a zöldborsót, és kicsit pároljuk. S...
Elkészítési idő:A répát és krumplit megtisztítjuk, felaprítjuk és kevés vízben sóval, cukorral, babérlevéllel, majoránnával és a beleszeletelt fokhagymával megfőzzük. Az utolsó 5 percben hozzáa...
Elkészítési idő: 40 percA hagymát kevés olajban megdinsztelünk, kevés paprikával megszórjuk, rátesszük a cukkinit, sózzuk, borsozzuk. Kevés majorannát is szoktam rátenni de lehet még kaprot is. Fedő alatt...
Elkészítési idő: 1/2 óraA sütőtököt feldaraboljuk, magjaitól megtisztítjuk, 15 perc alatt a mikróban megsütjük. A megsült tök héját lehúzzuk, és a tökhúst egy kanál olajon szétnyomkodjuk, hozzákeverve a...
Elkészítési idő: 15 perc