- 1 fej káposzta,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 üveg sűrített paradicsom,
- só,
- 3 ek. cukor,
- 3 ek. liszt,
- 2 ek. olaj,
- 1 tk. pirospaprika,
A paradicsomos káposzta elkészítéséhez a káposztát és a vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk.
Zsíron lepirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a káposztát. Felöntjük annyi paradicsomlével, hogy jól ellepje (a sűrített paradicsomot a felhasználás előtt vízzel felöntjük és simára keverjük). Sózzuk, felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve puhára főzzük a káposztát.
A lisztből és az olajból világos, zsemleszínű rántást készítünk. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát. A rántást kicsit hűlni hagyjuk, majd felengedjük a káposzta levével, simára keverjük, végül állandó keverés mellett a káposztához öntjük.
A paradicsomos káposzta főzésének legvégén belekeverjük a cukrot, és folyamatosan kevergetve még addig főzzük, amíg sima szószt kapunk és kellően besűrűsödik.
Sült oldalassal vagy sült hússal, esetleg fasírttal kínáljuk.
Kelkáposztát és burgonyát kockára vágjuk, majd annyi sós vízbe tesszük, ami épp ellepi. Takarékon puhára főzzük. Közben olajon megpirítjuk a lisztet, megszórjuk pirospaprikával ma...
Elkészítési idő:A húst felszeleteljük és átkenjük a fűszerekkel, majd forró olajban mindkét oldalát 5-7 percen át sütjük, ezt követően egy tányérra tesszük. Közben a hagymát és a zellert felvagdos...
Elkészítési idő:Elkészítés: A fejes káposztát kb 1 cm széles csíkokra darabolom. A hagymát apró kockára vágom, és egy nagyobb lábosban olajon megdinsztelem. Mikor puha rádobom a káposztát, és felö...
Elkészítési idő: 50 percA fagyasztott sóskát kevés víz hozzáadásával lassú tűzön felolvasztjuk. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a tejfölt és a burgonyakeményítőt. Be...
Elkészítési idő: 15 perc