2 zsenge karalábé
20 dkg csirkemellfilé
8-10 szál medvehagyma
1 ek apróra vágott póréhagyma
1-2 koktél paradicsom
néhány szelet tv paprika
petrezselyemzöld
csombor ( borsikafű)
diónyi vaj
1 ek olaj
1 dl tejföl
1 dl tej
1 ek rozsliszt
1 tk fehér liszt
só
bors
Egy lábasban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vajat. Rádobjuk az apróra vágott csirkemellet, és fehéredéség dinszteljük.
Ezt követően beletesszük a póréhagymát és a kockára vágott karalábét, 1-2 percig dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a csombort, a felvágott medvehagymát és a petrezselymet. Hozzáadjuk a koktél paradicsomot és a paprikát.
Felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk. Mivel zsenge, így hamar elkészül.
A liszttel csomómentesre keverjük a tejfölt, hozzáadjuk a tejet, és behabarjuk a főzelékünket. Ha szükséges, utánaízesítünk.
Az apró kockára vágott vöröshagymát az olajon megdinsztelem, majd megszórom pirospaprikával (pörkölt alapot készítek), hozzáadom a gyalult tököt, felöntöm tejjel, elkeverem és felf...
Elkészítési idő:A kelkáposzta külső levelét levesszük, majd a fejet ketté vágjuk. Kivesszük belőle a torzsát, majd ujjnyi vékony csíkokra szeleteljük. szűrőbe téve átmossuk, aztán egy lábosba tess...
Elkészítési idő: 35 percVágd kockára a megmosott kelkáposzta leveleket úgy, hogy közben vágd ki a torzsáját. Az édeskrumplikat pucold meg, majd vágd negyedelt szeletekre. Egy jó nagy lábost vegyél elő és...
Elkészítési idő: