2 zsenge karalábé
20 dkg csirkemellfilé
8-10 szál medvehagyma
1 ek apróra vágott póréhagyma
1-2 koktél paradicsom
néhány szelet tv paprika
petrezselyemzöld
csombor ( borsikafű)
diónyi vaj
1 ek olaj
1 dl tejföl
1 dl tej
1 ek rozsliszt
1 tk fehér liszt
só
bors
Egy lábasban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vajat. Rádobjuk az apróra vágott csirkemellet, és fehéredéség dinszteljük.
Ezt követően beletesszük a póréhagymát és a kockára vágott karalábét, 1-2 percig dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a csombort, a felvágott medvehagymát és a petrezselymet. Hozzáadjuk a koktél paradicsomot és a paprikát.
Felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk. Mivel zsenge, így hamar elkészül.
A liszttel csomómentesre keverjük a tejfölt, hozzáadjuk a tejet, és behabarjuk a főzelékünket. Ha szükséges, utánaízesítünk.
A kelbimbót fél liter enyhén sós vízben 15 percig főzzük. Ha puha, lecsepegtetjük, a főzővizet félre tesszük. A pórét vékony karikára vágjuk. A vajon a pórét megfuttatjuk, megsz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűTehát az olajat felhevítettem egy lábasban, rádobtam a borsót, átkevertem és fedő alatt néhány percig pároltam. Ez után megszórtam liszttel és kevergetve kissé megpirítottam rajta....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet feltesszük forrni. Amíg a vizünk felforr, az almákat megmossuk, négy felé vágjuk, magházukat kivesszük, héjukat vékonyan lehámozzuk. A negyedeket hosszában elfelezzük, és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA spenótot megmossuk. Az olajat felhevítjük belerakjuk a spenótot,az apróra vágott fokhagymát,majd hozzáadjuk a lisztet és a végén felengedjük a tejjel,izlés szerint sózzuk. Végén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű