Hozzávalók:
8 tojás
50 dkg sárgaborsó
pici só
175 g tejföl
Elkészítése:
A sárgaborsót megmossuk, majd sós vízbe feltesszük főni. Amikor a sárgaborsó megpuhult belekavarjuk a tejfölt.
A tükörtojásokat megsütjük, szív alakúra kiszúrjuk és melegen a főzelékkel együtt tálaljuk.
A zöldbabot feltesszük főni a babérlevéllel, sóval és annyi vízzel ami ellepi. A lisztből és olajból világos színű rántást készítünk, melybe beleaprítjuk a fokhagymát is. Ha kész a...
Elkészítési idő:A cukkinit megmosom és tökgyalun legyalulom. Egy lábasban az olíva olajjal és az aprított kaporral oda teszem és addig párolom, míg a cukkini kicsit megpuhul (én nem szeretem ha lö...
Elkészítési idő: 15 percA vékonyra gyalult, vagy szeletelt káposztát odatesszük főni a sűrített paradicsommal, egy kis vízzel, a fűszerekkel és egy egész hagymát is beleteszünk, hogy kicsit átvegye az ízé...
Elkészítési idő:A rizst megpárolom (1 bögre rizs, 2 bögre víz). Olajon felmelegítem, majd hozzáöntöm a 2 bögre vizet, sózom, és addig főzöm, míg a vizet beszívja, egy kevés maradhat rajta. Utána f...
Elkészítési idő: 1 óra