Hozzávalók:
8 tojás
50 dkg sárgaborsó
pici só
175 g tejföl
Elkészítése:
A sárgaborsót megmossuk, majd sós vízbe feltesszük főni. Amikor a sárgaborsó megpuhult belekavarjuk a tejfölt.
A tükörtojásokat megsütjük, szív alakúra kiszúrjuk és melegen a főzelékkel együtt tálaljuk.
A fagyasztott,sóskát ki kell olvasztani. 1/2 ek. zsíron átmelegítjük, míg forrni kezd. Félrehúzzuk a tűzről, rászórjuk a lisztet és jól elkeverjük. Majd megszórjuk a cukorral é...
Elkészítési idő: fél óraA mirelit parajt kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük. A zsemlét felkockázzuk, beáztatjuk a tejszín és a víz keverékébe. Olajat hevítünk, gyorsan hozzákeverjük a lisztet, hogy teljesen s...
Elkészítési idő: 30 perc1. Előkészítjük a hozzávalókat. 2. A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk. 3. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és átforgatjuk benne. 4. A...
Elkészítési idő: