karalábé,só,cukor,liszt,olaj
Lereszeljük a karalábét, majd olajon pici cukorral és sóval üvegesre pároljuk. Bestauboljuk és felengedjük tejföllel.
A zöldborsót átmossuk, ha frisset használunk, akkor kifejtjük. Nagyon kevés vízzel feltesszük párolni, ízesítjük, és aprított petrezselymet is adunk hozzá. Ha meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd lehúzzuk a fazekat a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával. 2.) A burgonyát megtisztítjuk, fel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A lencsét alaposan átmossuk, feltesszük főni bő vízben (1-2 cm-re ellepje a lencsét) a babérlevéllel és a fokhagymagerezdekkel. Puhára főzzük, forrástól számított kb. 45 perc....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA zöldborsót feltesszük főni annyi vízben ami éppen ellepi. Mikor felforr sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a gyömbért is, és a zúzott fokhagymát. Mire elforr a leve a borsó vaj puha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű