1,5-2 kg édes káposzta,1 l paradicsomlé,1 kis fej hagyma,3 evőkanál liszt,olaj,cukor, só, zeller zöld ízlés szerint
Elkészítés: A fejes káposztát kb 1 cm széles csíkokra darabolom. A hagymát apró kockára vágom, és egy nagyobb lábosban olajon megdinsztelem. Mikor puha rádobom a káposztát, és felöntöm a paradicsomlével. A zellerzöldjét is belerakom, és sóval, cukorral ízesítem. Mikor a káposzta megpuhult a lisztből zsemleszínű rántást készítek, és hozzáadom a főzelékhez. Hagyom összefőni, és kész is van.
Rántást készíteni olajból meg lisztből ha kész fokhagymát reszelni bele . megszórni pirospaprikával majd felengedni vizzel. Felforralni majd a tejfólt összekeverni lisszttel és b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábét megtisztítom, a torma leveleket alaposan megmosom a vastag ér részéből levágok. A darált húst ízesítjük, bors, füstölt piros paprika, ízvarázs, vörös hagyma, fokhagyma...
Elkészítési idő: 1,5 ó Nehézség: NehézAz üveges zöldbabot a levével egy lábasba öntjük. A krumplit megpucolva és felkockázva hozzáadjuk, babérlevéllel, borssal, vegetával ízesítjük, egy fél kk. cukrot is hozzáadunk. Be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk. A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk. A káposztát egy nagy fazékba tesszük, felö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű