500 g borsó
5 db virsli
3 evőkanál olaj
1 evőkanál zöldpetrezselyem
ízlés szerint ételízesítő
1 pörköltszaft kocka
1 liter víz
A sűrítéshez:
3 evőkanál rozsliszt
2 dl víz
2 dl tejföl
A lábosba az olajon megfuttatom a borsót, majd hozzáteszem a karikára vágott virsliket azt is megfuttatom.
Hozzáadom a vizet a fűszereket és készre párolom.
Ha megfőtt a borsó behabarom a főzeléket. A vízben kikeverem csomómentesre a lisztet, és utána rakom bele a tejfölt, azzal is simára keverem.
Majd folytonos keverés mellett besűrítem a főzeléket vele. Összeforralom, és már lehet fogyasztani, finom puha kenyérrel.
-Rántás: lábosba zsír, liszt, elkent fokhagyma, zsemleszínűre, -bele pirospaprika, a borsó levével lassan felöntöm, borsót, fél leveskockát bele, összeforralni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldborsót átmossuk, ha frisset használunk, akkor kifejtjük. Nagyon kevés vízzel feltesszük párolni, ízesítjük, és aprított petrezselymet is adunk hozzá. Ha meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposzta torzsáját eltávolítjuk, megmossuk, és csíkokra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk. A burgonyát és a felcsíkozott káposztát egy fazékba tesszük, és anny...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lencsét előző este átválogatjuk, beáztatjuk. Másnap leöntjük az áztató levét, majd bőséges tiszta vízben feltesszük főni. A forrástól számított 5 perc múlva az egész (barna) főz...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes