A cukkinit meghámoztam, legyalultam és besóztam kb. annyi sóval, amennyi a főzelékhez szükséges és állni hagytam. Ezzel a módszerrel annyi levet enged a cukkini, amennyi elég is a főzelékhez. Összevágott friss kaporral kevés kókuszzsíron fedő alatt puhára párolom. Ez csak 5-6 percet vesz igénybe. Kicsit lehűtöm és az 1/3-át a főző edényben botmixerrel pürésítem. Teszek hozzá 2 kávéskanál nyílgyökér, vagy 1 kávéskanál konjak lisztet, 1 evőkanál kókuszkrémet, kevés folyékony édesítőt (ízlés szerint) és egy fél citrom levét. Pépesre pürésítem, majd a főzelékhez öntöm, 1-2 perc alatt összeforralom. Kóstolás után, ha kell még utána ízesítem.
A káposztát vékonyra szeleteljük. A hagymát finomra vágjuk. A káposztát sós, ételízesítős, köményes vízben feltesszük főn. Kb. fél órát főzzük, addig elkészítjük a rántást. A hagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megfonnyasztjuk a hagymát, a paprikával meghintjük, és a megtisztított, 1-2 centis darabokra vágott zöldbabot beletéve, megsózzuk. Kevés vízzel, fedő alatt, kis lángon p...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA spenót leveleit megtisztítom és alaposan megmosom. Vízbe felteszem főni, amikor megfőtt, leszűröm és hozzáadom a szintén puhára főzött burgonyát. A burgonyát külön főzöm, mert ha...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krumplit megtisztítjuk és felkockázzuk. Delikátos vízbe annyiba ami éppen hogy eééepi feltesszük főzni. A vízbe dobjuk a babér leveleket is. Ha a krumpli már megfőtt,beleöntjük a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű