A cukkinit meghámoztam, legyalultam és besóztam kb. annyi sóval, amennyi a főzelékhez szükséges és állni hagytam. Ezzel a módszerrel annyi levet enged a cukkini, amennyi elég is a főzelékhez. Összevágott friss kaporral kevés kókuszzsíron fedő alatt puhára párolom. Ez csak 5-6 percet vesz igénybe. Kicsit lehűtöm és az 1/3-át a főző edényben botmixerrel pürésítem. Teszek hozzá 2 kávéskanál nyílgyökér, vagy 1 kávéskanál konjak lisztet, 1 evőkanál kókuszkrémet, kevés folyékony édesítőt (ízlés szerint) és egy fél citrom levét. Pépesre pürésítem, majd a főzelékhez öntöm, 1-2 perc alatt összeforralom. Kóstolás után, ha kell még utána ízesítem.
A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, majd addig mossuk, míg a víz ki nem tisztul rajta. A vöröshagymát felkockázzuk, majd olajon pirítani kezdjük. Ha üvegessé vált a hagyma, s...
Elkészítési idő: 70 Nehézség: KözepesVilágos rózsaszínű rántást készítünk, belekeverjük a finomra vágott hagymát, jól átpároljuk, beletesszük a felvágott kaprot, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a paprikát, azzal is elke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk és laskára vágjuk. - Beletesszük egy nagy lábosba, felöntjük vízzel, de csak félig kb. - A bu...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűOlajon megpárolok egy kis fej hagymát, majd az üveges zöldbabot ráborítom, sózóm és egy kevés pirospaprikát teszek bele, hogy színe legyen, majd 2 gerezd fokhagymát szétnyomok és a...
Elkészítési idő: 30 per Nehézség: Könnyű