0,5 kg sárgarépa
keves olaj
so,bors,keves vegeta
20 dkg tejfol
egy csapott evokanal liszt
viz,a sargarepa parolasahoz
A sargarepat megtisztitjuk,es kockakra vagjuk
Keves olajon megparoljuk
Fuszerezzuk,soval,borssal,keves vegetaval
Vizet adagolunk hozza,egyszerre csak keveset, amíg megpuhul a murok
Akkor, a lisztet csomomentesre kavarjuk a tejfollel
Hozzáöntjük a megpuhult sargarepahoz,es jol elkeverjuk
Par percig meg hagyjuk a tuzon,alacsony langon
En tukortojassal talaltam,es meghintettem szaritott petrezselyemzoldel,mert friss nem volt...
Aki edesebben szereti,tehet bele keves cukrot...
Aprora vagott fokhagymat is lehet tenni...
A megpucolt, megmosott krumplit karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük. Az olajból a liszttel rántást készítünk, megszórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábékat megpucolom, majd, kb. 1 cm-es kockákra vágom, a sárgarépát felkarikázom. Felaprítom a hagymát, egy nagyobb lábosban a hagymát a karalábét, sárgarépát kicsit megdinszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sóskát ha friss meg kell tisztítani, el kell távolítani a szárát és ha öreg, akkor a középső vastag eret is. Majd jól át kell mosni és kinyomkodni. Ha fagyasztott, akkor ki kell...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: NehézA kockázott vöröshagymát pici sóval olajon megdinszteljük. Mehet bele a zúzott fokhagyma. Picit dinszteljük. Megszórjuk a pirospaprikával, majd hozzáadjuk a gyalult tököt. Kb. 10 p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű