menu

Családireceptkönyv.hu

SÁRGARÉPA FŐZELÉK TÜKÖRTOJÁSSAL


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg sárgarépa
keves olaj
so,bors,keves vegeta
20 dkg tejfol
egy csapott evokanal liszt
viz,a sargarepa parolasahoz

Elkészítés:


A sargarepat megtisztitjuk,es kockakra vagjuk
Keves olajon megparoljuk
Fuszerezzuk,soval,borssal,keves vegetaval
Vizet adagolunk hozza,egyszerre csak keveset, amíg megpuhul a murok
Akkor, a lisztet csomomentesre kavarjuk a tejfollel
Hozzáöntjük a megpuhult sargarepahoz,es jol elkeverjuk
Par percig meg hagyjuk a tuzon,alacsony langon
En tukortojassal talaltam,es meghintettem szaritott petrezselyemzoldel,mert friss nem volt...

Aki edesebben szereti,tehet bele keves cukrot...
Aprora vagott fokhagymat is lehet tenni...

SÁRGARÉPA FŐZELÉK TÜKÖRTOJÁSSAL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZÖLDBORSÓ FŐZELÉK
ZÖLDBORSÓ FŐZELÉK

vajat megolvasztjuk, rádobjuk a zöldborsót, és kicsit pároljuk. Sózzuk, hozzáadjuk a cukrot, összekeverjük, rászórjuk a petrezselymet és a lisztet, leöntjük a tejjel, összekeverj...

Elkészítési idő: 30 PERC
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Rozmaringos sárgarépa főzelék
Rozmaringos sárgarépa főzelék

répákat hámozzuk meg, majd sréhen vágjuk 3-4 mm vastag karikákra. Az újhagyma zöldes részéből egy bő maroknyit vágjuk kisebb karikákra. Mehet bele a fehér részéből is. A vajon k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Zöldborsófőzelék
Zöldborsófőzelék

A zöldborsót az olajon megpároljuk, megsózzuk, hozzáadjuk a cukrot. Amikor elég puha, rászórjuk a lisztet, és együtt pirítjuk egy kicsit, majd ráöntjük a hideg tejet is. Felforral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
PÁROLT BÉBISPENÓT FOKHAGYMÁVAL
PÁROLT BÉBISPENÓT FOKHAGYMÁVAL

https://hvg.hu/gasztronomia/20100525_spenot_recept Természetesen a legtöbb ásványi anyag és vitamin akkor marad benne leginkább, ha nyersen fogyasztjuk, vagy csak nagyon rövid...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk