- mirelit spenót
- tej
- zsemle (szikkadtabb)
- fokhagyma
- olaj
A mirelit spenótot nagyon pici olajon egy lábosban elkezdjük főzni, azaz először megvárjuk, míg felenged, néha kavargatjuk.
A zsömlét kisebb darabokra tépkedjük, tejbe áztatjuk. A tejet fokhagymával ízesítjük, a zsemledarabkákat villával összetörjük kissé.
A spenótot levesszük a tűzről, majd az egész tejes keveréket óvatosan belekeverjük.
Például krumplikrokettel és főtt tojással tálaljuk, de a zöldségpogácsa és a zsemlegombóc is kiválóan illik hozzá.
Más megközelítés szerint először olajból és lisztből rántást készítünk, fokhagymát adunk hozzá, és felengedjük tejjel. Ebbe tesszük a mirelit spenótot, és a tűzről levéve belekeverjük a tejes zsemlét.
Valódi spenót esetén a spenótot megtsztítjuk, pároljuk, majd vízzel összeturmixoljuk.
link
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előző este beáztatott (ez csak a száraz babra vonatkozik, a frissen fejtettet nem áztatjuk) babot annyi friss hideg vízben, ami épp ellepi, egy fej tisztított vöröshagymával és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsíron pirítsuk le a finomra vágott vöröshagymát, majd futtassuk meg a fokhagymát is. Adjuk hozzá a kockázott kelkáposztát a kockákra vágott burgonyát, majd forgassuk át. Szórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A babot megpucoljuk,2-3 cm-es darabokra tördeljük tegyük fel kevés vízben főni( csak annyi víz, hogy ellepje) -. Ízesítsük Delikáttal és babérlevéllel. Főzzük kb. 10-12 percig, m...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Nehéz