25 dkg lencse
Füstölt hús, kolozsvári szalonna, virsli
1 ek só, 1 tk cukor
3-4 babérlevél
8-10 szem bors
1 fej vhagyma
3-4 g fokhagyma
2-3 dl tej, kevés tejszín
1 p tejföl
2 tk paprika
1-2 ek borecet
bors
Olaj
Liszt
Citromkarikák
Lencsét áztat 6-8 órát, levét kiönt
Hagyma kocka lencsével összekever, vízzel felönt
Bele a szeletelt füstölt húsok, só, bors, babérlevél
Közepes lángon 30-40 perc alatt puhára főz
Ha megpuhult, levét leönt, pótol tejjel
Rántást készít, hozzáönt, bele a citromkarikák, közepes lángon összefőz
Végén tejföl, ecet
Kevés tejszín kissé lágyabbá teszi
A végén a főzőlével állítható be a sűrűség
A virslinek kevesebb főzés kell
Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc. Ezután önt...
Elkészítési idő: 30 percA káposztát negyedekre vágjuk, torzsáját eltávolítjuk, vékonyra szeleteljük. Egy nagy tálban besózzuk, és 15 percig állni hagyjuk. (Ha ezt a lépét kihagyjuk, akkor főzés során reng...
Elkészítési idő:A rántást kevés vízzel fel kell engedni, beletenni sót, cukort, vegetát,petrezselymet és a zöldborsót.
Elkészítési idő: 1 óra