25 dkg lencse
Füstölt hús, kolozsvári szalonna, virsli
1 ek só, 1 tk cukor
3-4 babérlevél
8-10 szem bors
1 fej vhagyma
3-4 g fokhagyma
2-3 dl tej, kevés tejszín
1 p tejföl
2 tk paprika
1-2 ek borecet
bors
Olaj
Liszt
Citromkarikák
Lencsét áztat 6-8 órát, levét kiönt
Hagyma kocka lencsével összekever, vízzel felönt
Bele a szeletelt füstölt húsok, só, bors, babérlevél
Közepes lángon 30-40 perc alatt puhára főz
Ha megpuhult, levét leönt, pótol tejjel
Rántást készít, hozzáönt, bele a citromkarikák, közepes lángon összefőz
Végén tejföl, ecet
Kevés tejszín kissé lágyabbá teszi
A végén a főzőlével állítható be a sűrűség
A virslinek kevesebb főzés kell
Az apróra vágott hagymát a kókuszolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a mirelit zöldborsót, és lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett néhány percig pároljuk. Megszórjuk a fűsz...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA káposztát csíkokra szeljük, torzsáját kivesszük, majd átmossuk. Feltesszük főni annyi vízzel, hogy ne lepje el. Amíg felforr, megpucoljuk a krumplit, és kockákra vágjuk. Az el...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA gombát megpucoljuk, és felszeleteljük. A hagymát megdinszteljük az olajon, ráöntjük a gombát, és annyi vizet adunk hozzá, hogy épp ellepje. Tetszés szerint ízesitjük, és készre...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA mirelit sóskát felolvasztom, megszórom liszttel, felöntöm tejszínnel és sóval, borssal, cukorral izesítem Összeforralom.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű